[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Chief financial officer Cargus: Spre deosebire de tarile din regiune, Romania este inca un mare consumator de numerar. „Undeva la 50% sunt venituri cu plată la destinaţie cash.”

12 august 2022

Începând cu luna septembrie, Cargus va avea primele lockere care vor veni în completarea reţelei de ship & go, care numără în prezent circa 700 de magazine partenere, potrivit ZF.

De asemenea, pană la finalul acestei luni Cargus va avea primul hub înfiinţat în Polonia, unde are deja încheiate parteneriate de două luni, în special cu platforme online pentru comerţul Polonia-România. Belgin Bactali, chief financial officer (CFO) al companiei de curierat Cargus spune ca desi acum se manifesta o încetinire a ritmului de creştere, din cauza scăderii consumului, piaţa de curierat va creşte datorită expansiunii ecommerce-ului.


Spre deosebire de Polonia si celelalte piete din regiune, Romania este inca o tara mare consumatoare de numerar. Chiar daca pandemia a adus o scădere a numerarului faţă de anii anteriori, „undeva la 50% sunt venituri cu plată la destinaţie cash,” mai spune reprezentantul Cargus.

Clientii au acum la dispozitie noi modalitati de plata a coletului trimis prin Cargus: card, telefon si ceas. Pentru a evita stresul plății cu numerar, compania a implementat cea mai avansată soluție de plată cu cardul la livrare, PIN on Glass.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?