Cetatean bulgar prins la Bucuresti dupa ce a instalat dispozitive de tip skimming pe mai multe ATM-uri locale

6 aprilie 2015

Procurorii D.I.I.C.O.T. impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti au surprins in flagrant, pe inculpatul R.K., cetatean bulgar, in timp ce monta/demonta mai multe dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare (tip skimming) impreuna cu datele continute de acestea, de la un ATM apartinand unei banci din zona Garii de Nord a municipiului Bucuresti.

In urma perchezitiei corporale efectuate asupra inculpatului au fost identificate mai multe dispozitive electronice, destinate copierii datelor cardurilor bancare.


„In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada martie-aprilie 2015, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul a instalat  dispozitive electronice destinate copierii datelor cardurilor bancare la un numar de 6 ATM -uri apartinand mai multor banci situate pe raza municipiului Bucuresti si Brasov iar ulterior a demontat si ridicat instrumentele respective impreuna cu datele continute de acestea.”, potrivit comunicatului D.I.I.C.O.T.

Cu ocazia cercetarilor efectuate îin cauza au fost gasite si ridicate  dispozitive electronice de copire a datelor cardurilor bancare si a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea si demontarea dispozitivelor  de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, mai multe carduri bancare, printre care si cele utilizate pentru testarea dispozitivelor, precum si un card bancar falsificat.

Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial  Bucuresti au luat masura preventiva a retinerii  fata de inculpatul R.K., urmand sa fie prezentat  Tribunalului  Bucuresti  cu propunerea de arestare preventiva.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?