[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CEC Bank detine 10% din reteaua nationala de ATM-uri

29 ianuarie 2013

Reteaua de ATM-uri a CEC Bank a ajuns la 1.080 terminale, in crestere cu 100 fata de finalul anului 2011. CEC Bank devine astfel institutia cu cea mai mare crestere a retelei proprii de automate bancare din 2012, in conditiile in care reteaua nationala a scazut continuu in ultimele trei trimestre. Potrivit datelor BNR, de la un maxim de 11.000 de ATM-uri in decembrie 2011, numarul de terminale operationale a scazut la 10.900 in septembrie 2012.

Cea mai mare retea proprie de ATM-uri este cea detinuta de BCR, cu aproximativ 2.400 terminale, urmatoarele doua locuri fiind ocupate de BRD si RZB, cu 1.500 si respectiv 1.100.


Peste 10% din reteaua de ATM-uri a bancii este de provenienta chineza, de tip GRG H22N. CEC Bank a fost prima banca din Romania care a achizitionat ATM-uri din China (inca din luna august 2011), in urma unui contract de distributie cu GRGBanking, prin intermediul partenerului acesteia din Romania, compania Servus.

ATM-urile CEC Bank sunt extrem de accesate mai ales in ziua de pensii, cand cozi consistente se formeaza la terminale pentru efectuarea de retrageri (foto).  Profilul clientelei acestei institutii este si motivul pentru care CEC Bank inregistreaza cea mai mica pondere a tranzactiilor comerciale in total tranzactii cu cardul.

Sursa: BNR

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?