Cea mai mare librarie online din Romania a avut vanzari de peste 11 mil. euro in 2019. Ponderea comenzilor de pe mobil a ajuns la 60%.

28 ianuarie 2020

Libris.ro raporteaza o cifra de afaceri de 11,3 milioane de euro in 2019, dupa o crestere de 36%, peste estimarea de la inceputul anului.

„Dinamica pozitiva inregistrata de Libris.ro in 2019 s-a datorat pietei intr-o crestere evidenta, corelata insa cu diversificarea continua a ofertei si investitii in cresterea portofoliului de carte in limba engleza, care a inregistrat o crestere de 115%.”, potrivit comunicatului.

Beletristica, Dezvoltarea personala si Cartile pentru copii raman insa categoriile care genereaza cele mai multe vanzari, reprezentand cumulat peste 51% din cifra de afaceri.

Comanda medie a crescut cu 10% fata de 2018, iar numarul comenzilor de pe mobil a ajuns la 60% (fata de 51% anul precedent). Cele mai multe comenzi de pe dispozitive mobile au fost plasate din Timis (81,86%), iar cele mai putine din Harghita (54,8%).

Judetele in care se comanda cele mai multe carti, raportat la numarul de locuitori, sunt Bucuresti, Cluj, Brasov (crestere de 107%), Sibiu, Timis (unde s-au inregistrat cu 61% mai multe comenzi decat in 2018) si Iasi.

„Ne dorim sa dezvoltam categoria de carti in engleza, iar in primul semestru sa listam peste 500.000 de titluri in limba engleza. De asemenea, pentru a limita conditionarile legate de livrare, ne dorim sa punem la dispozitia clientilor mai multe optiuni de livrare, cum ar fi pick-up points, lockere in zone centrale, usor accesibile, in toate marile orase.”, a declarat Laura Teposu, director de dezvoltare Libris.ro.

Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. In 10 ani de la infiintare, libraria online Libris.ro a expediat 2.3 milioane de comenzi catre 1.2 milioane de romani din intreaga lume.

Peste 190.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?