Cea mai mare librarie online din Romania a avut vanzari de peste 11 mil. euro in 2019. Ponderea comenzilor de pe mobil a ajuns la 60%.

28 ianuarie 2020

Libris.ro raporteaza o cifra de afaceri de 11,3 milioane de euro in 2019, dupa o crestere de 36%, peste estimarea de la inceputul anului.

„Dinamica pozitiva inregistrata de Libris.ro in 2019 s-a datorat pietei intr-o crestere evidenta, corelata insa cu diversificarea continua a ofertei si investitii in cresterea portofoliului de carte in limba engleza, care a inregistrat o crestere de 115%.”, potrivit comunicatului.

Beletristica, Dezvoltarea personala si Cartile pentru copii raman insa categoriile care genereaza cele mai multe vanzari, reprezentand cumulat peste 51% din cifra de afaceri.

Comanda medie a crescut cu 10% fata de 2018, iar numarul comenzilor de pe mobil a ajuns la 60% (fata de 51% anul precedent). Cele mai multe comenzi de pe dispozitive mobile au fost plasate din Timis (81,86%), iar cele mai putine din Harghita (54,8%).

Judetele in care se comanda cele mai multe carti, raportat la numarul de locuitori, sunt Bucuresti, Cluj, Brasov (crestere de 107%), Sibiu, Timis (unde s-au inregistrat cu 61% mai multe comenzi decat in 2018) si Iasi.

„Ne dorim sa dezvoltam categoria de carti in engleza, iar in primul semestru sa listam peste 500.000 de titluri in limba engleza. De asemenea, pentru a limita conditionarile legate de livrare, ne dorim sa punem la dispozitia clientilor mai multe optiuni de livrare, cum ar fi pick-up points, lockere in zone centrale, usor accesibile, in toate marile orase.”, a declarat Laura Teposu, director de dezvoltare Libris.ro.

Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. In 10 ani de la infiintare, libraria online Libris.ro a expediat 2.3 milioane de comenzi catre 1.2 milioane de romani din intreaga lume.

Peste 190.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash