[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Cea mai mare bancă din Polonia, cu active cât 70% din sistemul bancar românesc, anunţă că vrea să intre pe piaţa românească – la începutul lui 2024

9 octombrie 2023

PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia cu acţionar majoritar de stat, cu active reprezentând aproape 70% din sistemul bancar românesc, precizează intr-un anunţ publicat in The Wall Street Journal că demarează activitatea în România la începutul anului 2024, potrivit ZF.

„Privind în viitor, la începutul anului 2024 agenda noastră strategică include deschiderea celei de-a patra sucursale din străinătate, în Bucureşti, România. În prezent, deservim clienţii noştri pe o bază transfrontalieră (cross-border basis)“ – se precizează in anunţ.

La solicitarea ZF, BNR a răspuns că PKO Bank Polski nu a transmis, până acum, notificare că începe activitatea operaţională efectivă în România. În registrul instituţiilor de credit al băncii centrale figurează PKO Bank Polski Varşovia, sucursala Bucureşti, înregistrată în noiembrie 2021.

Cu toate acestea, profit.ro scrie ca Loredana Coraș, avocat cu experiență la RTPR, BDA și BRD, a fost recrutată să coordoneze la nivel local operațiunile juridice ale sucursalei din România.

PKO, bancă de stat pe piață din 1919, a mai deschis astfel de sucursale la Frankfurt (Germania, 2015), Praga (Cehia, 2017) și în Slovacia (2021), Brexit-ul oprind planurile pentru deschiderea unei sucursale în Marea Britanie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?