[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Catalin Cretu, Visa: “30% dintre romani, adulti activi, fac plati cu cardul”

27 ianuarie 2014

Chiar daca portofoliul Visa de carduri valide, aflate in circulatie pe piata romaneasca, a ramas stabil la 7,15 mil., volumele tranzactionate au crescut cu 10,7%, ajungand la 19,3 mld. Euro. La volume de aproape 32 mld. Euro, la cat se ridica sumele tranzactionate pe card in Romania (perioada trim.IV 2012 – trim.III 2013), rezulta ca Visa are o cota de piata de peste 60%.

In anul financiar 2013, incheiat in luna septembrie, s-au realizat aproximativ 628.000 de tranzactii cu carduri Visa in fiecare zi, cu 60.000 mai multe tranzactii pe zi fata de 2012. In aceasta perioada, numarul tranzactiilor comerciale, realizate cu cardurile Visa emise in Romania, a crescut cu 20,7%, de sapte ori mai rapid decat numarul retragerilor de numerar (3%).

Orientarea catre utilizarea cardurilor la comercianti se vede in cresterea ponderii tranzactiilor comerciale in total tranzactii cu cardul. Ritmul anual este de patru puncte procentuale, ponderea fiind in prezent de peste 45%.

Visa Romania cifre 2013 bis“45% din totalul tranzactiilor pe carduri Visa au loc direct la comercianti si ne indreptam rapid spre pragul la care una din doua tranzactii, cu un card Visa, sa fie efectuata la comercianti”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia al Visa Europe.

Valoarea medie a platilor cu cardul realizate la comercianti este sub media europeana respectiv 35,1 Euro fata de 48,8 Euro. Tot sub media europeana, de 11 ori mai mic, este si nivelul fraudei in Romania: 0,004% in total volume tranzactionate fata de 0,045% in cazul mediei europene.

2013 a fost un an foarte bun pentru cardurile Visa Business in Romania: numarul de carduri din circulatie a crescut cu 13,9%, numarul de tranzactii cu 20,8% iar sumele cheltuite cu 17,2%

Desi reprezinta sub 5% din portofoliul total de carduri Visa, pe cardurile business s-au tranzactionat 4,2 mld. Euro. Mai mult, un sfert (25%) din totalul cheltuielilor efectuate la comercianti cu carduri Visa se realizeaza pe cardurile pentru companii.

Cifrele Visa pe Romania in 2013

Visa Romania cifre 2013

Pentru mai multe detalii accesati documentul (format pdf) de mai jos:

Visa Romania – rezultate 2013 – prezentare Catalin Cretu

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?