Cartea de identitate, permisul de conducere, pasaportul si inmatricularea auto vor putea fi platite online, nu mai devreme de mai 2022

26 aprilie 2019

Ministrul Comunicatiilor a anuntat ca va aloca 90 mil. lei, pentru ca o serie de documente importante, precum cartea de identitate, pasaportul si permisul de conducere, sa poata fi platite online. Perioada de implementare este insa de 36 de luni de la semnarea contractului de finantare a proiectului, de luna viitoare.

„In continuarea eforturilor noastre de informatizare a serviciilor oferite de autoritatile statului, in relatia cu cetatenii, este in curs de semnare contractul de finantare pentru un alt proiect de impact pentru cetateni respectiv, hub-ul de servicii – centrul de furnizare servicii electronice dezvoltat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).”, a declarat ministrul.

Acest hub are ca obiectiv „consolidarea, securizarea si cresterea disponibilitatii accesului la serviciile, informatiile, datele pe care structurile MAI le ofera cetatenilor, mediului guvernamental si mediului privat.”

In acest sens, „vor fi dezvoltate aplicatiile pentru eliberarea documentelor si plata online a taxelor aferente in vederea obtinerii a patru documente extrem de necesare vietii si activitatii noastre de zi cu zi. Ma refer la cartea de identitate, permisul de conducere, pasaportul si inmatricularea auto.”, potrivit ministrului.

Perioada de implementare a proiectului va fi de 36 de luni de la data semnarii contractului de finantare, iar valoarea totala este de 90 mil. lei, din care 85% sunt fonduri europene.

Momentul efectiv al semnarii, asa cum este planificat astazi, este mai 2019, a mai precizat ministrul.

Declaratia de presa a ministrului comunicatiilor Alexandru Petrescu, dupa sedinta de guvern din 24 aprilie

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?