[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Campanie fara precedent pentru impulsionarea comertului online

18 octombrie 2010

18 octombrie, 2010: mobilPay.ro, procesator autohton de tranzactii online prin card bancar si plati prin SMS, anunta debutul unei campanii de impulsionare a pietei locale de comert electronic.

Astfel, orice comerciant care isi activeaza contul si face prima tranzactie intre 18 octombrie si 31 decembrie va beneficia gratuit de platforma de plati mobilPay, iar timp de trei luni nu va plati nici un comision pentru tranzactiile desfasurate.

“In lipsa campaniei, noii clienti din urmatoarele 3 luni ne-ar fi generat venituri din comisioane intre 10.000 si 20.000 de euro. Vom suporta insa aceste costuri pentru ca ne dorim atragerea mai multor parteneri. In plus, campania va contribui si la stimularea vanzarilor online, comerciantii avand posibilitatea de a oferi reduceri de pret, dat fiindca nu se va mai plati comision pe tranzactii”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem.

Oficialul companiei estimeaza ca aproximativ 200 de magazine online vor fi atrase de posibilitatea de a vinde fara comisioane, prin mobilPay, mai ales ca urmeaza perioada sarbatorilor, in care vanzarile pe Internet ating cote maxime.

Servicul mobilPay.ro a fost lansat in 2006 in zona plaţilor prin SMS, pentru ca in 2009 sa fie extins si in zona plaţilor online prin card bancar. Acesta permite o integrare facila, fara costuri suplimentare in orice aplicaţie on-line, indiferent de specificaţiile folosite la dezvoltare.

Inca de la lansare, compania a decis incurajarea adoptiei sistemelor de plata online si de catre comerciantii cu volume mai mici, prin aplicarea unui comision unic, indiferent de numarul de tranzactii efectuate.

NETOPIA Sistem este lider pe piaţa din Romania in domeniul comunicarii prin sms si in ceea ce priveste microplaţile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Lansat in 2006, serviciul de plaţi prin telefon mobilPay.ro a inregistrat o dublare anuala a numarului de tranzacţii procesate, ajungand la o cota de piaţa de 80% in 2009. La finele anului trecut, mobilPay.ro a fost extins si in zona plaţilor online prin card bancar.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?