Campania SeedBlink s-a dublat si s-a supra-subscris, de doua ori intr-o singura zi

20 mai 2020

74 de investitori care au participat la campania de crowdfunding a SeedBlink, cu o medie de 6.000 EUR. Chiar si dupa ce limita a fost atinsa, investitorii au continuat să se înscrie pe lista de asteptare.

In 19 mai a.c., la ora 10, platforma SeedBlink a lansat propria campanie de equity crowdfunding, țintind să ridice – pe acest model – cea mai mare sumă strânsă până acum prin SeedBlink în campaniile precedente, adică 200 mii EUR, alături de încă 100 mii EUR de la cei cinci acționari existenți.

In urma acestui succes care a facut deja istorie, pentru ca va ramane un moment de referinta pentru piata de finantare alternativa a ecosistemului de startup-uri din Romania, echipa SeedBlink a venit cu urmatorul comunicat:

„Eram foarte încrezători că în maxim trei zile vom reuși să atingem suma propusă, dar ceea ce ni s-a întâmplat ieri (n.r. 19 mai) ne va marca și energiza pentru mult timp, probabil vom povesti asta și nepoților.

După două ore și jumătate intrasem pe supra-subscriere: ritmul ne-a luat pe nepregătite, a fost necesar să ne zoom-uim urgent. Am reușit să ne adunăm și am luat decizia să diminuăm suma alocată discuțiilor cu diferite VC-uri și să dublăm suma pentru equity crowdfunding, adică 400 mii EUR, plus suma suplimentară de la fondatori.

Ei bine, ieri seară (n.r. 19 mai) la ora 21:30, după nici 12 ore, intrasem pe supra-subscriere și față de această nouă sumă, chiar având la un moment dat o pauză de o oră, când sistemul a fost blocat pentru noi subscrieri. Inclusiv astăzi investitorii au continuat să se înscrie pe waiting list, chiar dacă limita a fost atinsă.

Istoria zilei de ieri este importantă pentru noi pentru că va ramâne ziua în care am primit confirmarea evidentă că ecosistemul fresh în care am intrat se implică la rândul lui, ca să poată fi ajutat (…)

Avem o mare responsabilitate, atât de a sprijini în continuare ecosistemul dar și pentru a arăta inovație permanentă și totodată că vom deveni un business regional și profitabil.

Dar sentimentul pe care-l simțim acum cel mai puternic este energia pe care ne-o alimentează încrederea celor din jur și dovada că avem rol deja bine conturat și implicit și ”meaning”, într-o comunitate de oameni deschiși, etici și progresiști.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?