BTCXchange, a tranzactionat deja 1,1 mil. USD si vrea sa implementeze ATM-uri pentru bitcoin in marile orase de anul viitor

16 iunie 2014

Prima firma din Romania care converteste online Bitcoin in lei anunta ca, de la deschiderea din decembrie 2013 si pana in prezent, suma tranzactionata este de aproape 1,1 milioane de dolari (USD). Reactia pietei a fost atat de pozitiva incat Horea Vuscan – fondatorul si managerul BTCXchange – anunta ca, prin firma Alien Concept, au inceput deja construirea unui automat de BTC si isi doresc ca in 2015 sa implementeze un astfel de automat in fiecare mare oras din Romania.

BTCXchange.ro este locul unde se poate poate cumpara si vinde Bitcoin (BTC), in si din lei, iar Horea Vuscan si echipa sa lucreaza sa aduca BTC-ul la nivelul strazii, promitand transparenta si seriozitate.

„Obiectivul BTCXchange este sa faca Bitcoin mai accesibil decat cardul bancar si mai eficient decat statul la cozi.”, spune acesta. „Dam posibilitatea oamenilor de a investi intr-un mod cat mai simplu si sigur posibil”, anunta Vuscan, care are in plan ca pe viitor romanii sa isi poata plati in Bitcoin de la utilitati si pana la achitarea parcarii in oras.

Pe langa faptul ca este un investitor in moneda digitala, Horea Vuscan este, in acelasi timp, si un entuziast BTC, fiind convins ca Bitcoin va revolutiona lumea. Cum? Oferind posibilitatea platilor directe intre oameni, fara intermediari (banci, Western Union, MoneyGram etc.) si la comisioane infime.

Bitcoin(BTC) este o moneda digitala, criptografica, fiind practic similara numerarului pe Internet. Plata se face prin scanarea unui cod QR ce contine adresa beneficiarului platii si suma solicitata. Vuscan asigura ca totul este la vedere, platile prin BTC fiind ireversibile, avand un grad de siguranta mai ridicat decat in cazul platilor on-line uzuale.
Orice telefon, calculator sau tableta poate fi un POS prin aplicatia BTCXchange, iar suportul pentru implementarea acesteia va fi gratuit.

BTCXchange incearca sa-si atraga comercianti acceptatori prezentand ca in raport cu plata  prin card, unde comisioanele sunt intre 2-3% per tranzactie, solutia de plata propusa de companie are comisioane zero datorita faptului ca platile se fac direct intre client si furnizor, fara interpunerea unor terti (cum ar fi bancile) si termeni scurti de operare a depunerilor si retragerilor. BTCXchange castiga din comisionul aplicat la schimbul valutar.

Pentru mai multe detalii, cei interesati pot participa la un eveniment de prezentare servicii Bitcoin, sustinut chiar de catre Horea Vuscan. Evenimentul va avea loc luni 16 iunie a.c. la Palatul Racovita-Cesianu (Galeriile Artmark), Str. C.A. Rosetti, nr 5, de la ora 13.00.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?