BT Pay este castigatorul sectiunii de Pionierat in industria de plati electronice

10 mai 2019

Aseara s-au decernat premiile de excelenta din industria serviciilor financiare si de plati, in cadrul celei de-a XVIII-a editie a Galei NOCASH, evenimentul cu cea mai luna traditie din industria platilor electronice. Serviciul de plati prin wallet al Bancii Transilvania, BT Pay, a castigat sectiunea de Pionierat, fiind primul wallet bancar din industria de plati.

La aceasta sectiune au mai fost nominalizate:
. BRD, pentru lansarea ContAll – primul agregator de conturi multibancar,
. Orange Money – primul fintech local care a lansat un wallet cu coduri IBAN,
. TBI Credit – primele credite acordate online, direct in platformele online ale retailerilor, pentru clientii noi.


Aproape 60 de specialisti din industria au participat la jurizare, BT Pay obtinand jumatate din sufragii. Membrii juriului nu au putut vota pentru propriul serviciu / produs.

Prezenta la festivitatea de decernare a premiilor, Oana Ilas – Executive Director, retail Products Management la Banca Transilvania, a declarat ca adoptia BT Pay a depasit asteptarile, banca avand in prezent 200.000 de utilizatori activi.

Banca Transilvania a lansat in 29 ianuarie 2018 aplicatia BT Pay – primul wallet din Romania care permite plati contactless, bazat pe tehnologie inteligentă de plata Visa Token Service si MasterCard Digital Enablement Service, precum si primul wallet din Europa de Sud-Est care utilizeaza serviciul de tokenizare al Visa.

Lansarea aplicatiei catre toti clientii BT a fost precedata de o faza pilot, pe un grup restrans de utilizatori, in decembrie 2017.

BT Pay presupune adaugarea in aplicatie – in format digital – a cardurilor de debit si de credit, pe care clientii persoane fizice si juridice le au la Banca Transilvania. Aplicatia poate fi descarcata gratuit pe smartphone-uri cu sisteme de operare Android si iOS, din Google Play Store sau App Store.

Cu ajutorul BT Pay, clientii BT pot realiza urmatoarele:

. Plăți în țară şi în străinătate, prin aproprierea smartphone-ului de terminelele contactless ale comercianților, funcționalitate valabilă pentru telefoanele cu sistem de operare Android si tehnologie NFC inclusa, sistemul iOS nepermițând accesul NFC pentru terțe aplicații. Pentru telefoanele cu sistem de operare iOS, utilizatorii BT Pay pot solicita direct din aplicatie sticker de plata pentru cardul inregistrat.

. Trimitere de bani/Solicitare de bani către/de la alte persoane care au card la BT si detin aplicatia BT Pay. Utilizatorii BT Pay pot trimite si solicita bani, prin selectarea uneia sau mai multor persoane din agenda telefonului sau pot edita numarele de telefon a persoanelor carora le trimit/solicita bani.

. Transfer de bani intre cardurile proprii adaugate in wallet.

. Împărțirea costului (Split the Bill), opțiune pentru care este necesară solicitarea de bani de la persoane aflate în contactul telefonului şi care folosesc, de asemenea, BT Pay. Suma poate fi împărțită în mod egal sau se poate solicita sumă diferită.

. Consultarea detaliilor despre tranzacțiile realizate cu cardul BT si a soldului cardului;

. Urmărirea, pe categorii, a cumpărăturilor şi plăților făcute cu cardurile;

. Vizualizarea sumelor lunare de plată şi a soldului de puncte de loialitate STAR acumulate, pentru cardurile de credit BT

. Alimentarea cardului de credit cu suma minimă sau maximă necesară lunar – automat, la scadență sau în orice moment;

. Setarea limitelor de tranzacționare a cardurilor BT digitale si fizice pentru plățile la comercianți şi pentru cele online, respectiv pentru retragerile de bani de la ATM, pentru cardurile inregistate in aplicatie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?