Angajatii BRD testeaza optiunea de portare a banilor din conturile altor banci

5 februarie 2019

BRD va introduce optiunea de portare a banilor, denumita „Muta-ti banii la BRD”, care va permite clientilor sa isi transfere instant, printr-o simpla tranzactie de e-commerce, bani din conturile altor banci din Romania in conturile in lei deschise la BRD, scrie wall-street.ro.

Potrivit unor surse din piata, optiunea este testata in prezent in randul angajatilor. Clientii trebuie sa aiba acces la serviciul MyBRD Mobile pentru a efectua portarea banilor.


Portarea banilor se va face ca o simpla tranzactie online, in care utilizatorul va trebui sa introduca numarul cardului, numele titlularului de card, data de expirare si codul CVV2/CVC2 de pe spatele cardului. Odata introduse datele cardului, clientul va putea porta in mod recurent bani fara sa mai introduca detaliile cardului.

Operatiuni similare de portare a banilor din conturile altor banci ofera si ING Bank, Libra Internet Bank, dar si FinTech-urile Revolut si Orange Money.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?