[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei: „suspiciunea noastra este ca se îngreunează migraţia clienţilor de la o bancă la alta”

14 septembrie 2023

Colectarea informaţiilor despre capacitatea de a rambursa un credit a clienţilor nu este nelegitimă la bază, însă dacă motivul acesteia nu mai este cel iniţial, şi anume protejarea sistemului bancar de clienţii rău platnici, ea poate fi considerată o practică nelegitimă, a declarat la ZF live Bogdan Chiriţoiu preşedintele Consiliului Concurenţei,

Nelegitimitatea vine atunci când obiectivul nu mai este să protejez sistemul de un client rău platnic, ci devine acela de a ţine clienţii captivi, astfel încât să nu îi las să plece către alte bănci“, a explicat el.

Încercăm să aflăm dacă aceste suspiciuni se confirmă sau dacă există o altă explicaţie. Ne aşteptăm ca băncile să spună că vor să evite fraudele“, a mai adaugat Bogdan Chiriţoiu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?