Bitcoin Romania anunta instalarea celui de-al doilea Robocoin ATM in Bucuresti – „vin zilnic clienti pentru tranzactii”

27 noiembrie 2014

Compania a anuntat ca incepand de sambata – 22 Noiembrie 2014 – de la ora 14, membrii comunitatii Bitcoin din Romania au la dispozitie un nou Robocoin ATM pentru a-si tranzactiona bitcoinii. Acesta se afla in incinta ‘The Dubliner – Irish Pub Titulescu’ (Soseaua Nicolae Titulescu nr. 16, Bucuresti). ATM-ul poate fi utilizat de luni pana duminica intre orele 10.00am – 01.00am.

Si pentru ca instalarea noului terminal a avut loc in plin week-end de Black Friday, clientii care au utilizat ATM-ul in ziua deschiderii au primit o bere Quiness din partea casei.


Acesta a fost al doilea Robocoin ATM instalat in Romania, primul fiind lansat cu succes in 3 mai a.c. (sambata-3 mai) a acestui an, fiind si primul Bitcoin ATM, din Europa continentala. Terminalul este situat in sediul Bitcoin Romania din Str. Patriei nr.2 (zona Piata Unirii) iar programul pe durata caruia ATM-ul poate fi utilizat este de luni pana vineri intre orele 11- 19 si Sambata intre orele 11 -17

Spre deosebire de marea majoritate a ATM-urilor Bitcoin instalate la nivel mondial, care permit doar cumpararea de bitcoin, cele doua terminale instalate in Bucureti sunt duale in sensul ca fac posibila si vanzarea Bitcoin.

Potrivit Ghidului Robocoin ATM, valoarea vanduta, exprimata in BTC, trebuie sa fie mai mica sau cel mult egala cu cea existenta in portofel la momentul tranzactiei. Valoarea maxima este de 2.000 RON/ tranzactie, iar valoarea minima este de 50 RON.  Se accepta orice valoare intre aceste doua limite, care este divizibila la 50.

Bancomatul nu elibereaza RON in urma tranzactiei de vanzare. În fapt, contravaloarea bitcoinilor vanduti se va duce catre o adresa virtuala de destinatie specificata de catre client. Din pacate, procedura prezinta un mare dezavantaj: confirmarea tranzactiei in retea poate dura  cateva zeci de minute!

Pentru a cumpara Bitcoin bancomatul accepta exclusiv bancnote in RON, intre 1 RON si 500 RON. Cum se poate face acest lucru explica insusi CEO-ul Bitcoin Romania, domnul George Rotariu:
„Clientul trebuie sa vina cu o aplicatie de wallet bitcoin pe telefonul mobil (aplicatie care poate sta si pe laptop-ul de acasa/birou n.r.), prezinta un cod QR ATM-ului iar acesta trimite contravaloarea monedelor pe wallet-ul clientului. Aplicatia de wallet iti permite sa tranzactionezi in ambele sensuri. Clientul poate veni chiar si cu laptop-ul si va fi ajutat de catre echipa Bitcoin Romania.„

Chiar daca este la inceput de drum, primele tranzactii fiind realizate in luna maidin acest an, Rotariu spune ca reactia pietei i-a depasit asteptarile.

„Se fac foarte multe tranzactii. La noi la ATM vin zilnic clienti care fie isi procura fie vând Bitcoin. Nici noi nu ne asteptam sa avem atât de multe tranzactii”, a declarat managerul Bitcoin Romania, intr-un interviu recent acordat la IM World celor de la Money Channel.

Rotariu are toate motivele sa fie optimist in privinta continuarii acestei evolutii intrucât reteaua de terminale unde se poate tranzactiona Bitcoin este in crestere exploziva in Romania. La IM World editia 2014, Bitcoin Romania a anuntat un parteneriat cu Zebra Pay care permite celor interesati sa cumpere Bitcoin in 117 orase, prin intermediul retelei de peste 800 de terminale aflate in exploatarea companiei,

in prezent, antreprenorii Bitcoin din Romania, care au plecat la drum cu lansarea unor platforme de schimb, incearca sa construiasca si o retea de acceptare la comercianti, astfel incât cei care detin Bitcoin sa poata face plati atât in lumea reala cât si in cea virtuala.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?