Banca Transilvania este Banca Anului din piata cardurilor pentru activitatea din 2013

6 mai 2014

Cu peste 301.000 noi carduri emise catre clienti in 2013, produsul Visa Electron de la Banca Transilvania a fost cel mai vandut card de debit in 2013. La acest capitol al celor mai cautate produse in piata, cardurile de business ale Bancii Transilvania au fost, de asemenea, cele mai vandute fiind puse in circulatie peste 31.800 de carduri Visa Business.

Per total portofoliu de carduri al bancii, cresterea a fost de 7,5% (aproape dublu fata de media inregistrata de piata 4,4%), de la 1.918.247 in 31 dec. 2012, la 2.061.404 un an mai tarziu.

Aceasta crestere a portofoliului de carduri s-a vazut si in gradul de utilizare. Atat numarul de tranzactii cat si valoarea sumelor tranzactionate pe carduri au avut un ritm anual de crestere de doua cifre, 15% si respectiv 14,5%, superior ritmului de crestere al portofoliului de carduri.
BT dinamica la tranzactionare

Reteaua proprie de acceptare a cardurilor a crescut cu aproximativ 1.500 de POS-uri, ajungand la 18.864 terminale, la care se adauga 888 de ATM-uri. De asemenea, in cursul anului 2013, numarul contractelor noi semnate cu comerciantii in vederea acceptarii la plata a cardurilor a fost de 2038, dintre care 386 au fost magazine online. De altfel, banca Transilvania a ajuns sa aiba cele mai mari volume procesate prin RomCard.

Banca Transilvania a fost cea mai dinamica banca si din perspectiva lansarilor de servicii si produse. Anul trecut au fost cel putin cinci: “Facebook Payments”, care a fost desemnata Premiera Anului de catre reprezentantii industriei, serviciul iTransfer, o platforma de internet banking dedicata platii facturilor (BT24 Facturi), serviciul de transfer WU pe Mobile banking si plata facturilor la ATM – Facturel; la care se adauga relansareacardurilor de credit pentru persoane juridice si o noua functionalitate SMS Alert.

Pentru aceste rezultate, Banca Transilvania a fost desemnata “Banca Anului” in cadrul celei de-a XIII-a editii a Galei NOCASH, care s-a desfasurat in data de 5 mai a.c., la Teatrul Mic.

fundal sigle parteneri comunicat presa

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?