Astazi se decerneaza premiile NOCASH pentru industria platilor electronice

18 iunie 2015

In aceasta seara vom afla cine este Banca Anului in piata cardurilor pentru activitatea din 2014. Care au fost cele mai vandute dar si cele mai tranzactionate produse.

Avand ca principal criteriu de evaluare numarul de tranzactii, vor fi desemnati castigatorii la categoria „Aplicatia de plati a anului”, atat pe sectorul bancar cat si pe nebancar, „Comerciantul anului” – in lumea reala dar si in mediul online, „Cardul de cumparaturi al anului”, „Cel mai de succes program co-branded” dar si „Cea mai buna colectare electronica a taxelor si impozitelor”.


Pe baza nominalizarilor NOCASH, un juriu de specialisti format din aproape 40 de persoane din industrie – reprezentanti ai emitentilot, schemelor de plata, procesatorilor, integratorilor de comert electronic, furnizorilor de servicii si echipamemte pentru piata cardurilor precum si ai autoritatilor de reglementare – au votat pentru desemnarea castigatorilor la alte doua categorii: „Premiera Anului” si „Pionierat in industria platilor electronice”. Pentru asigura obiectivitatea votului, specialistii nu au putut opta pentru serviciul/produsul propriu.

In cadrul Galei vor avea loc prezentari care vor oferi informatii in premiera privind evolutia migrarii la tehnologia contactless, ponderea Bucurestiului in business-ul de carduri, dupa portofolii si retea de terminale, balanta comerciala pe card a bancilor atat in relatia cu strainatea cat si cu celelalte banci din Romania.
Nu in ultimul rand, organizatorii vor prezenta ce rol joaca tinerii dar si pensionarii in business-ul de carduri.

Se vor lansa in discutie subiecte precum capacitatea bancilor de schimbare/adaptare rapida la cerintele pietei pentru a putea face fata provocarilor care vin din partea clientilor si, mai ales, din partea concurentei. In ce masura „let’s colaborate, not compete”, „don’t be afraid to try/fail”, „embrace changes”, sunt doar sloganuri sau o necesitate?

Ajunsa la a XIV-a editie, Gala NOCASH este cel mai important eveniment anual al pietei platilor electronice. Pe baza datelor statistice dar si a voturilor exprimate de specialistii din industrie, in cadrul Galei se acorda premiile de excelenta pentru activitatea din anul anterior organizarii evenimentului.

Evenimentul va avea la Institutul Bancar Roman, sala Aula, incepand cu orele 18.00.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?