[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Astăzi are loc Bitcoin Halving. Evenimentul se intâmplă o dată la patru ani și presupune injumătățirea ofertei de monede BTC puse în circulație.

19 aprilie 2024

Bitcoin România, cea mai mare platformă locală de tranzacționare de criptomonede, are 80.000 de utilizatori activi, iar managementul companiei se așteaptă ca numărul acestora să crească ca urmare a două evenimente importante din perioada următoare: Bitcoin Halving (vineri, 19 aprilie), un eveniment care are loc o dată la patru ani și care vine cu modificări importante la nivelul prețului monedelor și a tranzacțiilor și lansarea Bitcoin Breakfast, o serie de sesiuni săptămânale de educație financiară, specializată în criptomonede.

„Halvingul reprezintă o scădere de 50% în oferta de monede BTC puse în circulație, în timp ce piața creează constant noi oportunități și noi cereri. De aceea, istoric, în perioada halvingului și cea următoare, prețul Bitcoin crește.” – potrivit comunicatului.

În trecut, procesul de „halving” a crescut prețul bitcoin in medie cu 16% în cele două luni care au urmat înjumătățirilor din 2020, 2016 și 2012.

Cu toate acestea, gigantul bancar de investiții Goldman Sachs și-a avertizat clienții să nu citească prea mult în ciclurile de înjumătățire din trecut.

„Din punct de vedere istoric, cele trei înjumătățiri anterioare au fost însoțite de aprecierea prețului BTC după înjumătățire, deși timpul necesar pentru a atinge maximele istorice diferă semnificativ. Ar trebui luate măsuri de precauție împotriva extrapolării ciclurilor anterioare și a impactului înjumătățirii, având în vedere condițiile macro predominante”, a precizat Goldman Sachs – echipa Venituri Fixe, Valute, Mărfuri și Acțiuni într-o notă adresată clienților pe 12 aprilie, potrivit coindesk.com.

“Halvingul este un eveniment care mărește atenția pieței către tehnologia Blockchain. Istoric, în perioada de după halving, prețul Bitcoin creste spectaculos. Desigur, nimeni nu știe exact ce se va întâmpla cu ocazia celui de-al patrulea halving, de aceea lansăm invitația către educație spre publicul din România. Din ianuarie 2023 și până acum, numărul utilizatorilor din rețea deja a crescut semnificativ, noi având acum peste 80.000 de utilizatori activi pe platformă. Scopul nostru este să educăm cât mai mulți români și să le arătam cum se intră sigur și eficient în sfera cripto”, a declarat George Rotariu, Cofondator și CEO Bitcoin România.

Bitcoin România a înregistrat o creștere cu 600% a numărului de tranzacții în primul trimestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut ca urmare a aprobării ETF-urilor în Statele Unite ale Americii. La 10 ianuarie 2024, SEC (Securities and Exchange Commission) a aprobat 11 ETF-uri de Bitcoin. ETF-urile (sau fondurile tranzacționate la bursă) sunt un tip de titluri de valoare care urmăresc performanța subiacentă unei colecții de active sau mărfuri. Un ETF spot Bitcoin este un fond tranzacționat la bursă care urmărește prețul spot sau prețul curent al Bitcoin.

O mare parte a acestui volum a fost tranzacționat datorită aprobării ETF-urilor în piața din SUA. Participanții din piața cripto așteaptă acest eveniment de mult timp, iar faptul că ETF-urile au fost aprobate la începutul lui 2024, ne oferă încredere că industria cripto prinde tot mai multă tracțiune pe termen lung,” a adaugat managerul Bitcoin Romania. Cu toate acestea, „dacă nu știi care este strategia corectă, practic nu ai nicio șansă de succes pe termen lung.” mai spuen acesta.

Pentru a ajuta in acest sens, compania a lansat Bitcoin Breakfast, o serie de sesiuni de educație financiară care are loc în fiecare vineri la sediul Bitcoin din Piața Universității (Strada Nicolae Mavrogheni, nr 1). La întâlnirile one-on-one pot participa atât persoane fizice, cât și juridice, indiferent de nivelul de experiență sau de apetitul lor pentru risc, care doresc să descopere oportunitățile pe care le oferă criptomonedele.

„Educația financiară e esențială în zona de cripto deoarece este foarte ușor să pierzi bani, uneori atât de ușor încât majoritatea participanților noi în piață pierd bani. Dacă nu știi care este strategia corectă, practic nu ai nicio șansă de succes pe termen lung. Noi suntem de părere că, în loc să intri singur în piața cripto și să plătești din buzunarul tău propriile greșeli, până vei învăța lecții, mai bine te educi fără costuri până în punctul în care ai o strategie care să te ajute sa te poziționezi corect. În acest context, Bitcoin Breakfast e o oportunitate unică de educație gratuită”, a explicat Constantin Rotariu, Cofondator și Chief Strategy Officer Bitcoin România. 

______________

Bitcoin România este primul operator și liderul pieței cripto-ATM din Europa de Est, deținând totodată cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede de pe piaţa locală. Compania creată de către frații Constantin și George Rotariu este cea care a introdus ATM-urile cripto în România.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?