Antonio Eram, Netopia: „procesam bitcoin de 1 mil. euro pe luna”

15 decembrie 2017

Pentru comerciantii din portofoliul propriu, Netopia Mobilpay a introdus  posibilitatea de a plati cu bitcoin inca de acum trei ani. In prezent, compania proceseaza bitcoin de 1 mil. de euro pe luna, a declarat Antonio Eram (foto), CEO-ul companiei, in cadrul conferintei organizata de d10e – „The leading conference on decentralisation – Exploring the future of Fintech, ICOs, Blockchain, Sharing economy, Future of work and Disruptive Culture”, ce se desfasoara in perioada 14-17 decembrie.

Suma reprezinta exclusiv achizitionarea de produse si servicii de la comerciantii parteneri Netopia. Piata de exchange pe platformele de tanzactionare din Romania (vanzare – cumparare de bitcoin) este insa mult mai mare, surse din piata evaluand volumele la circa 50 mil. euro pe luna.

Conferinta continua si astazi cu o competitie de ICO-uri (Investment Coin Offering) in care vor fi prezentate o serie de echipe pentru a prezenta proiectele lor prezente sau viitoare. Membrii Blockchain Investors Consortium (BIC) servesc drept judecători și urmăresc indeaproape care dintre ele se potrivesc cel mai bine cu criteriile de investiție. Primii trei câștigători vor imparti intre ei marele premiu de 100.000 $.

Blockchain Investors Consortium (BIC) are în prezent 120 de membri (fonduri speculative cripto și cateva persoane fizice), care au in administrare active digitale de peste 2 miliarde $. Scopul BIC este acela de a permite membrilor săi să împărtășească procesul de  audit financar („due-dilligence”) și de a investi împreună în cele mai promitatoare afaceri care au la baza tehnologia blockchain.

Pentru a putea deveni membru BIC, fiecare dintre fondurile speculative pe criptomonede („crypto hedge fund”) sau persoanele fizice interesate, trebuie sa aiba in administrare active digitale de cel putin 3 mil.$ si sa fi investit cel putin 1 mil. $ in ICO-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?