Amenzi de 1,64 mil. lei aplicate de Politia Romana urmare a evaluarii masurilor de securitate fizica la 19.000 de obiective, inclusiv la 624 de ATM-uri externe sediilor bancare

17 noiembrie 2019

În perioada iulie – septembrie, polițiștii de ordine publică au evaluat măsurile de securitate fizică la peste 19.000 de obiective. „Pentru deficiențele constatate, au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.600.000  de lei.”, potrivit comunicatului de presa.

Mai exact, polițiștii au evaluat măsurile de securitate fizică la 18.655 de agenţi economici și instituții publice sau de interes public și la 624 de A.T.M.-uri externe sediilor bancare.

De asemenea, au fost efectuate 623 de controale privind respectarea legislației incidente în domeniul sistemelor de securitate private de către prestatorii de servicii de securitate și de transportatorii de valori.

„Rezultatul verificărilor efectuate arată că majoritatea entităţilor cu cerinţe speciale, respectiv 78,49% dintre unitățile verificate, au implementat cerinţele minimale de securitate fizică în termenul de conformare, îmbunătăţindu-şi astfel nivelul de securitate.”, precizeaza Politia Romana. Cu alte cuvinte peste 20% dintre entitatile speciale verificate nu au implementat aceste cerinte minimale.

„În celelalte cazuri, au fost stabilite măsuri şi termene de remediere a neajunsurilor constatate, fiind aplicate 1.010 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 1.642.090 de lei.”, se mai arata in comunicat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash