[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

A mai ramas doar un singur judet care nu a implementat plata prin card a impozitelor si taxelor locale

25 ianuarie 2012

25 ianuarie, 2012 – Judetul Teleorman este singurul judet in care nicio localitate nu permite plata cu cardul a taxelor si impozitelor, conform datelor oferite de Visa Europe. La nivel de resedinte de judet, alaturi de Alexandria, capitala judetului Teleorman, doar municipiul Iasi nu a implementat un sistem de plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale.  Bucurestiul sta cel mai bine la acest capitol, toate primariile din cele sase sectoare acceptand plata la POS. Pentru plata pe Internet, datele Visa arata ca in Capitala, doar Primaria Sectorului 5 nu accepta plata prin card utilizand acest canal.

La finalul lui 2011, 145 de localitati acceptau plata la POS a impozitelor si 36 de administratii locale aveau introdus sistemul de plata online.

Reteaua de localitati care accepta plata prin card a taxelor si impozitelor locale a crescut semnificativ in ultimii doi ani, in conditiile in care aceasta posibilitate era oferita doar de 30 de localitati prin POS si 5 online in anul 2009.  Anul trecut, contribabilii au efectuat 204.000 tranzactii , valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul fiind de 69,4 milioane lei, nivel aproape dublu fata de cel inregistrat in 2010.

“Ne asteptam ca in 2012 rezultatele sa fie inca si mai bune”, a precizat Catalin Cretu, general manager pentru Romania la Visa Europe.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?