A fost publicata Hotararea privind plata impozitelor si taxelor locale, direct de pe Internet, folosind cardul bancar

15 decembrie 2010

15 decembrie, 2010 – In Monitorul Oficial nr. 0838 din 14 Decembrie 2010, a fost publicat Actul normativ nr. 1235/06 Decembrie 2010Hotarare privind aprobarea realizarii Sistemului national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar.

Prin implementarea solutiei propusa de prezentul act normativ se va oferi posibilitatea efectuarii de plati catre bugetul de stat din orice punct al lumii cu acces la internet la orice moment al zilei.

In Nota de Fundamentare se arata ca “Estimarea comisionului tranzactional este cuprins între 1,5% si 3,5% din valoarea tranzactionata, comision care însa, cu sprijinul autoritatilor locale, a Ministerului Finantelor Publice si a Bancii Nationale a Romaniei, în functie de cresterea valorii de tranzactii poate sa scada”.

In privinta comisionului de incasare, ca urmare a efectuarii platii electronice, Autoritatile Publice Locale si Centrale vor avea posibilitatea, in momentul inregistrarii, sa aleaga oricare dintre variantele: suportarea comisionului de catre contribuabil, de catre Autoritatea Publica sau in orice alta varianta agreata de catre Autoritatea Publica.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash