A fost publicata Hotararea privind plata impozitelor si taxelor locale, direct de pe Internet, folosind cardul bancar

15 decembrie 2010

15 decembrie, 2010 – In Monitorul Oficial nr. 0838 din 14 Decembrie 2010, a fost publicat Actul normativ nr. 1235/06 Decembrie 2010Hotarare privind aprobarea realizarii Sistemului national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar.

Prin implementarea solutiei propusa de prezentul act normativ se va oferi posibilitatea efectuarii de plati catre bugetul de stat din orice punct al lumii cu acces la internet la orice moment al zilei.

In Nota de Fundamentare se arata ca “Estimarea comisionului tranzactional este cuprins între 1,5% si 3,5% din valoarea tranzactionata, comision care însa, cu sprijinul autoritatilor locale, a Ministerului Finantelor Publice si a Bancii Nationale a Romaniei, în functie de cresterea valorii de tranzactii poate sa scada”.

In privinta comisionului de incasare, ca urmare a efectuarii platii electronice, Autoritatile Publice Locale si Centrale vor avea posibilitatea, in momentul inregistrarii, sa aleaga oricare dintre variantele: suportarea comisionului de catre contribuabil, de catre Autoritatea Publica sau in orice alta varianta agreata de catre Autoritatea Publica.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash