A fost infiintata Asociatia Romana de Fintech – RoFin.Tech

23 ianuarie 2020

Update –

RoFin.Tech este prima asociație profesională antreprenorială locală al cărei scop este să contribuie la dezvoltarea inovației pe o verticală specifică. Membrii asociați inițiali ai RoFin.Tech sunt Beez, Finqware, iFactor, Lendrise, Moneymailme, Pago, PaybyFace, Payvent, Proxicash, Seedblink, Selfpay, Stockberry, Symphopay, ThinkOut, Traderion și Volt.

„Lista de membri rămâne deschisă oricăror altor companii cu fondatori români sau care sunt incorporate pe plan local și care dezvoltă tehnologie proprietară declinată sub forma unor produse al căror scop exclusiv este de a facilita anumite procese financiare sau conexe acestora.”, potrivit comunicatului.

Membrii RoFin.Tech au numit și un Comitet Director interimar, al cărui rol este de a organiza activitatea asociației și stabilirea de relații de colaborare cu alte entități, autorități ori asociații profesionale din România și Europa. Din acest comitet fac parte Andrei Dudoiu (Seedblink), Ciprian Păltineanu (Stockberry), Cosmin Cosma (Finqware), Cosmin Curticăpean (iFactor) și Tudor Stanciu (co-inițiator Fintech Camp, Președinte al RoFin.Tech).

„Un rol important al RoFin.Tech este reprezentarea industriei în fața autorităților de reglementare și a altor asociații partenere pentru a facilita dezvoltarea și implementarea inovației în industria financiar-bancară, inclusiv prin promovarea unui „Regulatory Sandbox”, adică a unui cadru de reglementare favorabil, care să permită testarea și validarea noilor tehnologii.”, a declarant Tudor Stanciu, presedinte RoFin.Tech.

###

In dimineata zilei de 22 ianuarie 2020, au fost semnate actele pentru infiintarea Asociatiei Romane de Fintech. La festivitate au participat 16 dintre cele mai importante fintech-uri din Romania, care sunt de astfel si membri fondatori.

Anuntul a fost facut de catre Cosmin Cosma, CEO Finqware, in cadrul primului eveniment din seria Meet-Up open banking.

Prin infiintarea acestei noi entitati juridice, „ne propunem sa cream o industrie”, a declarat Cosmin Cosma. „Acum ne strangem randurile ca sa ne consolidam ca o forta si sa ne putem ajuta reciproc.”

Vom reveni in cursul zilei de luni cu mai multe detalii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash