A fost infiintata Asociatia Romana de Fintech – RoFin.Tech

23 ianuarie 2020

Update –

RoFin.Tech este prima asociație profesională antreprenorială locală al cărei scop este să contribuie la dezvoltarea inovației pe o verticală specifică. Membrii asociați inițiali ai RoFin.Tech sunt Beez, Finqware, iFactor, Lendrise, Moneymailme, Pago, PaybyFace, Payvent, Proxicash, Seedblink, Selfpay, Stockberry, Symphopay, ThinkOut, Traderion și Volt.

„Lista de membri rămâne deschisă oricăror altor companii cu fondatori români sau care sunt incorporate pe plan local și care dezvoltă tehnologie proprietară declinată sub forma unor produse al căror scop exclusiv este de a facilita anumite procese financiare sau conexe acestora.”, potrivit comunicatului.

Membrii RoFin.Tech au numit și un Comitet Director interimar, al cărui rol este de a organiza activitatea asociației și stabilirea de relații de colaborare cu alte entități, autorități ori asociații profesionale din România și Europa. Din acest comitet fac parte Andrei Dudoiu (Seedblink), Ciprian Păltineanu (Stockberry), Cosmin Cosma (Finqware), Cosmin Curticăpean (iFactor) și Tudor Stanciu (co-inițiator Fintech Camp, Președinte al RoFin.Tech).

„Un rol important al RoFin.Tech este reprezentarea industriei în fața autorităților de reglementare și a altor asociații partenere pentru a facilita dezvoltarea și implementarea inovației în industria financiar-bancară, inclusiv prin promovarea unui „Regulatory Sandbox”, adică a unui cadru de reglementare favorabil, care să permită testarea și validarea noilor tehnologii.”, a declarant Tudor Stanciu, presedinte RoFin.Tech.

###

In dimineata zilei de 22 ianuarie 2020, au fost semnate actele pentru infiintarea Asociatiei Romane de Fintech. La festivitate au participat 16 dintre cele mai importante fintech-uri din Romania, care sunt de astfel si membri fondatori.

Anuntul a fost facut de catre Cosmin Cosma, CEO Finqware, in cadrul primului eveniment din seria Meet-Up open banking.

Prin infiintarea acestei noi entitati juridice, „ne propunem sa cream o industrie”, a declarat Cosmin Cosma. „Acum ne strangem randurile ca sa ne consolidam ca o forta si sa ne putem ajuta reciproc.”

Vom reveni in cursul zilei de luni cu mai multe detalii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?