A fost infiintata Asociatia Romana de Fintech – RoFin.Tech

23 ianuarie 2020

Update –

RoFin.Tech este prima asociație profesională antreprenorială locală al cărei scop este să contribuie la dezvoltarea inovației pe o verticală specifică. Membrii asociați inițiali ai RoFin.Tech sunt Beez, Finqware, iFactor, Lendrise, Moneymailme, Pago, PaybyFace, Payvent, Proxicash, Seedblink, Selfpay, Stockberry, Symphopay, ThinkOut, Traderion și Volt.

„Lista de membri rămâne deschisă oricăror altor companii cu fondatori români sau care sunt incorporate pe plan local și care dezvoltă tehnologie proprietară declinată sub forma unor produse al căror scop exclusiv este de a facilita anumite procese financiare sau conexe acestora.”, potrivit comunicatului.

Membrii RoFin.Tech au numit și un Comitet Director interimar, al cărui rol este de a organiza activitatea asociației și stabilirea de relații de colaborare cu alte entități, autorități ori asociații profesionale din România și Europa. Din acest comitet fac parte Andrei Dudoiu (Seedblink), Ciprian Păltineanu (Stockberry), Cosmin Cosma (Finqware), Cosmin Curticăpean (iFactor) și Tudor Stanciu (co-inițiator Fintech Camp, Președinte al RoFin.Tech).

„Un rol important al RoFin.Tech este reprezentarea industriei în fața autorităților de reglementare și a altor asociații partenere pentru a facilita dezvoltarea și implementarea inovației în industria financiar-bancară, inclusiv prin promovarea unui „Regulatory Sandbox”, adică a unui cadru de reglementare favorabil, care să permită testarea și validarea noilor tehnologii.”, a declarant Tudor Stanciu, presedinte RoFin.Tech.

###

In dimineata zilei de 22 ianuarie 2020, au fost semnate actele pentru infiintarea Asociatiei Romane de Fintech. La festivitate au participat 16 dintre cele mai importante fintech-uri din Romania, care sunt de astfel si membri fondatori.

Anuntul a fost facut de catre Cosmin Cosma, CEO Finqware, in cadrul primului eveniment din seria Meet-Up open banking.

Prin infiintarea acestei noi entitati juridice, „ne propunem sa cream o industrie”, a declarat Cosmin Cosma. „Acum ne strangem randurile ca sa ne consolidam ca o forta si sa ne putem ajuta reciproc.”

Vom reveni in cursul zilei de luni cu mai multe detalii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash