[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Provident, „prima optiune pentru imprumutul la domiciliu”, a încheiat anul 2023 cu peste 175.000 de clienți activi. Aproape jumătate sunt din zona rurală.

25 septembrie 2024

Numărul românilor care își creează sau îmbunătățesc istoricul de creditare cu sprijinul Provident este constant de ordinul zecilor de mii. „Numai anul trecut, Provident a emis, pentru clienții săi, peste 27 de mii de scrisori de refinanțare.” – potrivit comunicatului.

Provident a încheiat anul 2023 cu peste 175.000 de clienți activi, aproape jumătate dintre aceștia fiind din zona rurală. „Provident rămâne prima opțiune pentru împrumutul la domiciliu, modelul tradițional de business, care are în spate o istorie de peste 140 de ani și milioane de clienți în întreaga lume.” – precizeaza compania.

În paralel, de-a lungul timpului, Provident și-a extins eforturile de a susține incluziunea financiară prin diversificarea produselor oferite. Aproximativ 20% dintre clienții care au luat un nou împrumut în prima jumătate a acestui an au ales și produsul de asigurare conceput special de Metropolitan Life.

Provident este prezent în magazinele fizice Flanco și Emag, ca soluție de finanțare pentru nevoi practice. În plus, prin intermediul unei platforme de brokeraj, produsele de creditare Provident au devenit disponibile în peste 350 de magazine.

,,Rămânem dedicați angajamentului nostru de a oferi cu responsabilitate acces la produse financiare simple tuturor, inclusiv acelei categorii de consumatori care nu are întotdeauna acces la serviciile oferite de alte instituții financiare, fie din lipsa unui istoric de creditare, a unui istoric negativ sau din cauza unor venituri sub medie”, a declarat Florin Bâlcan – directorul general al Provident Financial România.

____________ 

Grupul International Personal Finance (IPF), din care face parte și Provident Financial România, a atins pragul de 15 milioane de clienți, de la înființarea sa din 1997. Grupul IPF, listat la bursa din Londra, este activ în sapte țări din Europa, precum și în Mexic și Australia. Din 2006, de când a început operațiunile în țara noastră, Provident a susținut și a contribuit la îndeplinirea planurilor a peste 1,3 milioane de români.

Rolul Provident este de a susține incluziunea financiară prin crearea unui istoric de creditare și de a oferi cu responsabilitate oamenilor din toate păturile sociale acces la o formă de finanțare flexibilă și transparentă. Din 2006, Provident a investit în România peste 376 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 114 milioane de euro.

Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială – programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate – în care a investit până acum peste 1,2 milioane de euro.    

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?