[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dezbaterile Banking 4.0 – reglementarea activelor digitale este drumul spre adoptia in masa a cripto – partea a doua

Premium
10 aprilie 2023

In promovarea conferintei internationale Banking 4.0 din 30 mai 2023, NOCASH EVENTS a demarat o serie de intalniri cu actori relevanti din industria cripto si a activelor digitale.

La cea de-a doua intalnire au participat Ilie Puscas – Country Manager Binance Romania, George Vlad (Mr. Spread) – trader, Mihnea Blidaru – Owner CryptoAlphas si Cosmin Tronaru – co-founder & CVO Metaventis.

450 de milioane de oameni au adoptat cripto, ceea ce inseamna doar 5% din populatia planetei. De la ce procent putem vorbi de o reala adoptie si ce anume va contribui la aceasta?

Este reglementarea drumul catre adoptia in masa?

Migrarea bancilor centrale inspre cripto, cu emiterea CBDC-urilor (central bank digital currency) – va influenta pozitiv sau negativ, procesul de adoptie al populatiei?

Odata cu cele trei falimente bancare ale lunii martie din SUA, la care s-a adaugat si colapsul Credit Suisse, credibilitatea sistemului bancar a suferit o lovitura puternica. Piata cripto are de castigat sau scaderea de credibilitate se va extinde si asupra acesteia? Evolutia pietei cripto pe termen mediu si scurt – „bullish” sau „bearish”?

Manipularea pietei cripto mai face din bitcoin un (real) „store of value”? Focus pe educatie, indiferent daca suntem „bullish” sau „bearish”.

Ilie Puscas: „Este clar un moment de invatare si pentru guverne si cred ca CBDC-urile o sa castige teren in urmatorii ani (…) Ideea este ca prin CBDC-uri se poate controla piata mai usor. Prin stablecoins nu.

Mr. Spread: „Oricat or sa doreasca CBDC-urile sa castige teren, bitcoin va sta pe umerii lor.

De ce blockchain? Pentru ca ne dorim descentralizare totala. „Din pacate, la nivel de mase cred ca trebuie sa fie anumite reguli. E utopic visul de descentralizare totala.” – a adaugat Mr. Spread.

Mihnea Blidaru: „Este nevoie sa nu se mai spuna ca suntem intr-o piata scam. E scam, mare parte din ea, pentru ca asta se promoveaza: nu stiu cine a facut nu stiu ce, a plecat cu banii, etc. Oamenii aceia trebuie pedepsiti (…) Dar daca ceva reglementat oficial de autoritati este scam, atunci si sistemul bancar este scam.”

Mai multe detalii in materialul video de mai jos

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?