[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera la Banking 4.0: „mystery shopping” pe aplicatiile de mobile banking. La jumatate din bancile testate nu s-a putut deschide contul online!

Premium
21 noiembrie 2022

Studenti de la Facultatea de Cibernetica din ASE si Facultatea de Automatica din Politehnica au testat aplicatiile de mobile banking pentru 14 banci, care acopera cel putin 80% din piata: Alpha Bank, BT, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Europe Bank, First Bank, Garantibank, Libra Internet Bank, OTP Bank, Patria Bank, Raiffeisen, ING si Unicredit. Care dintre ele este cu adevarat cea mai „smart” sau cea mai „cool” si care are nevoie de imbunatatiri serioase pentru a putea fi considerata un real canal de banking la distanta? Concluziile vor fi prezentate la Banking 4.0.

Fiecare student a primit spre evaluare cate doua banci, una mare si una mai mica, dupa numarul de clienti si active. De asemenea, pentru a putea testa functionalitatile fiecarei aplicatii, studentii au avut la dispozitie o suma de bani cu care au efectuat o serie de operatiuni: de la plati si transfeuri, schimburi valutare si pana la deschideri de depozite. Spre surprinderea noastra, la jumatate dintre bancile testate, nu a fost posibila deschiderea contului online direct din aplicatie (Alpha Bank, BRD, CEB, CEC, First Bank, Garantibank si Unicredit) astfel ca procedura era conditionata exclusiv de programul de lucru al bancii si/sau de un drum la banca.” – a explicat Sergiu Cone, organizatorul Banking 4.0

„Generatia Z s-a nascut intr-o lume digitalizata si asteptarile lor sunt peste ofertele serviciilor financiare oferite de majoritatea bancilor de azi. Ei pun pret pe rapiditate, flexibilitate, costuri si au tot timpul un termen de comparatie: Revolut.” – a declarat Nic Balaceanu, CEO Lendrise, cel care a finantat acest test de „mistery shopping” si care va sustine prezentarea rezultatelor finale.

Concluziile vor fi prezentate in cea de-a doua zi a evenimentului – 23 noiembrie – pe scena „Innovative Finance”, de la 16.10. Agenda intregului eveniment poate fi consultata aici.

____________

Probabil cel mai relevant eveniment pe fintech & digital banking din sud-estul Europei, Banking 4.0 este dedicat impactului pe care tehnologiile emergente de tip Banking as a Service, Blockchain, cloud computing, Inteligenta Artificiala, Machine learning si open banking& open finance, il au asupra viitorului industriei financiar bancare, indiferent daca vorbim de model de business sau ca relatie intre companii si clientii acestora.

La eveniment participa experti din 23 tari (Austria, Belgia, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Germania, Israel, Italia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Romania, Republica Ceha, Republica Moldova, Spania, Suedia, Tarile de Jos, Turcia, Ungaria, UK si USA) – confirmari primite pana in acest moment. Conferinta va avea loc in zilele de 22 si 23 noiembrie, la Hotelul Marmorosch din Bucuresti.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?