[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Aproape 40 de comune permit plata impozitelor prin card

28 septembrie 2012

28 septembrie, 2012 – In prezent, plata taxelor si impozitelor locale prin card MasterCard sau Visa este posibila si in mediul rural, atat la POS cat si pe Internet. Dintre cele 35 de comune care au introdus modalitati moderne de plata, doua sunt inrolate pe ghiseul.ro (Frecatei si Luncavita) iar celelalte au un terminal POS instalat la casierie. Exista si doua primarii care au implementat o platforma de tranzactionare online distincta oferita de un procesator specializat.

O serie de alte patru comune sunt in curs de inrolare in Sistemul National Electronic de Plata (SNEP) a impozitelor cu cardul pe Internet.

Unele dintre comune au incheiat un parteneriat cu firma Indeco Soft astfel ca tranzactiile sunt procesate prin intermediul platformei globalpay.ro. O serie de alte primarii din tara, inclusiv din mediul urban, incaseaza online prin intermediul acestei platforme. De altfel, portofoliul de primarii al Indeco Soft pentru care compania proceseaza tranzactiile de plati taxe si impozite se ridica in prezent la 11, unele dintre ele tranzactionand si prin intermediul platformei MCSI. De mentionat ca Indeco Soft a furnizat si solutia tehnica pentru platforma ghiseul.ro a MCSI.

Populatia celor 39 de comune care au implementat sau vor implementa in curand sisteme moderne de plata a taxelor si impozitelor locale numara peste 161.000 de locuitori. Potrivit ultimului recensamant al populatiei, in mediul rural traieste 47% (9 milioane) din populatia stabila a Romaniei.

Pentru mediul urban, cele 130 de primarii care au implementat plata prin card a impozitelor, sau care sunt in curs de inrolare in SNEP, acopera municipii si orase cu o populatie cumulata de aproximativ 7,8 milioane, ceea ce inseamna peste 77% din populatia totala domiciliata in mediul urban.

Potrivit HG 1235/2010, privind aprobarea realizarii Sistemului national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar, toate primariile din tara ar fi trebuit sa se inroleze pe platforma www.ghiseul.ro pana in luna iulie a acestui an. Guvernul, indiferent daca vorbim de MCSI sau de Ministerul Finantelor Publice, nu a anuntat inca masurile vizate pentru a recupera aceasta ramanere in urma. Aceasta lipsa de preocupare in rezolvarea rapida a problemelor asumate se pare ca a devenit sport national la romani (foto).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?