[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Plata parcarii prin sms a fost introdusa in 26 de orase, Bucurestiul nu este printre ele

12 ianuarie 2017

Firma Piconet anunta ca, de la inceputul acestui an, plata parcarii prin sms este disponibila in orasele Cluj-Napoca si Gheorgheni, ridicand astfel la 26 numarul municipalitatilor care au decis sa introduca aceasta modalitate de plata folosind telefonul mobil.

Pentru a-si plati parcarea, soferii trimit un SMS la un număr scurt în care menționeaza codul aferent duratei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii. După expedierea SMS-ului, utilizatorii primesc un mesaj care confirmă că parcarea a fost platită.

Utilizatorii trebuie sa retina ca lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că plata parcării nu a fost înregistrată si faptul ca extinderea timpului de parcare se realizeaza prin trimiterea a două sau mai multe SMS-uri consecutive.

Costurile in Cluj-Napoca se situeaza intre 0,5 euro+tva pentru o ora si ajung pana la 2,75 euro + tva pentru sase ore de parcare. In Gheorgheni, utilizatorii au mai putin de platit pentru o parcare achitata prin sms, costurile fiind intre 0,4 euro+tva pentru o ora si 1,3 euro + tva pentru o zi.

costuri parcare cu plata sms in Cluj

Pentru a nu memora numerele scurte și codurile aferente duratelor de parcare, șoferii au la dispoziție aplicația mobilă gratuită TPARK, pentru Android, iOS și Windows Phone, prin intermediul căreia pot opera plata parcării prin SMS în peste 25 de orașe din România.

Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

In acest moment, sistemul de plata al parcarii prin sms oferit de Piconet este disponibil in Arad, Bacau, Baia Mare, Baile Felix, Bistrita, Brasov, Cluj-Napoca, Dej, Gheorgheni, Falticeni, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Reghin, Resita, Satu-Mare, Sighisoara, Sfantu-Gheorghe, Sighetu Marmatiei, Sighisoara, Targu Neamt, Timisoara, Turda si Vatra Dornei.

PICONET este liderul pieţei de plată a parcarii prin SMS din Romania, cu aproape 8 milioane SMS-uri procesate. Sistemul TPark® de plată a parcării cu ajutorul telefonului mobil a fost lansat în Timișoara în 2006, fiind acum folosit de aproape 500.000 de șoferi. Sistemul TPark® de adminstrare a parcarilor si de plată cu ajutorul telefonului mobil este oferit ca SoftwareAsAService (SaaS) din cloud.

Sursa: TPark.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?