[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Marius Dosinescu: „am eliminat 3D Secure de pe toate terminalele si de pe toate website-urile pentru ca oamenii nu il inteleg”

1 aprilie 2016

De multa vreme, managerii marilor magazine online se plang de faptul ca standardul 3D Secure, pentru securizarea platilor cu cardul pe internet, mai mult incurca decat sa ajute. Aceasta pentru ca introducerea unei parole in plus creste rata de abandon, posesorii de card renuntand la cosul de cumparaturi.

Dan Ostahie, CEO Altex declara recent ca “Plata online cu cardul este franata de mecanismele ne-necesare de securitate care sunt introduse, iar aici ma refer la acel 3D Secure si e de mentionat ca suntem singura tara din Europa in care este instalat un sistem suplimentar de securitate la plata cu cardul. In loc sa incurajam plata cu cardul, noi o descurajam si atunci ponderea platilor online este foarte mica.”

Acum, Marius Dosinescu (foto) – CEO floridelux.ro a declarat pentru NOCASH ca a renuntat pur si simplu la standardul 3D Secure.
“Noi am eliminat 3D Secure de pe toate terminalele si de pe toate website-urile pentru ca oamenii nu il inteleg.”
Dosinescu mai spune ca un alt motiv pentru eliminarea 3D Secure este faptul ca “la noi frauda este extrem de mica.” De ce? “Este doar pe parfumuri, pe cosmetice si chestiile care sunt revandabile. Oamenii pot sa le ia si sa le vanda foarte repede. Florile nu au cum sa le vanda mai departe, cel putin nu repede.”

Totusi, cum se protejeaza acum, dupa eliminarea celui mai inalt standard de Securitate.
“Pur si simplu analizam fiecare comanda in parte pe serviciul de antifrauda de la PayU. Ei ne dau alerte si in general am ajuns sa cunoastem. O comanda de 101 trandafiri te uiti atent la ea, pentru ca are o anumita valoare: daca adresa corespunde, vezi IP_ul de pe care a comandat, intra prin proxy sau prin VPN-uri, s.a.m.d. Nu mai e cum era inainte, cand se putea face.”

L-am intrebat pe managerul floridelux.ro daca recomanda eliminarea standardului 3D Secure si altor comercianti care vad online.
“Nu recomand pentru cei care vand tehnologie. Recomand pentru cei care vand rochii si pentru un anumit nivel. De exemplu pana in 10 mil. poti scoate 3D Secure. Si daca ai oameni in spate care pot sa verifice. Atunci poti sa-l scoti. Daca nu ai oameni ar fi bine sa-l tii, iti elimina niste dureri de cap..”

3D Secure reprezinta un standard international de securitate dezvoltat de Visa (Verified by Visa) si MasterCard (Mastercard Secure Code). Sistemul de securitate 3D Secure presupune stabilirea unei parole suplimentare ceruta in procesul de efectuare a platilor online pentru verificarea autenticitatii respectivei tranzactii. Insa, pentru a beneficia de aceasta protectie suplimentara, cardul cu care se va plati online trebuie sa fie inrolat si activat in sistemul 3D Secure. Procesul de inrolare se poate face online la banca emitenta a cardului sau in timpul unei tranzactii online (Activation During Shopping-ADS).

Aceasta NU este o stire de 1 aprilie.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?