[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

A fost publicata Hotararea privind plata impozitelor si taxelor locale, direct de pe Internet, folosind cardul bancar

15 decembrie 2010

15 decembrie, 2010 – In Monitorul Oficial nr. 0838 din 14 Decembrie 2010, a fost publicat Actul normativ nr. 1235/06 Decembrie 2010Hotarare privind aprobarea realizarii Sistemului national electronic de plata online a taxelor si impozitelor utilizand cardul bancar.

Prin implementarea solutiei propusa de prezentul act normativ se va oferi posibilitatea efectuarii de plati catre bugetul de stat din orice punct al lumii cu acces la internet la orice moment al zilei.

In Nota de Fundamentare se arata ca “Estimarea comisionului tranzactional este cuprins între 1,5% si 3,5% din valoarea tranzactionata, comision care însa, cu sprijinul autoritatilor locale, a Ministerului Finantelor Publice si a Bancii Nationale a Romaniei, în functie de cresterea valorii de tranzactii poate sa scada”.

In privinta comisionului de incasare, ca urmare a efectuarii platii electronice, Autoritatile Publice Locale si Centrale vor avea posibilitatea, in momentul inregistrarii, sa aleaga oricare dintre variantele: suportarea comisionului de catre contribuabil, de catre Autoritatea Publica sau in orice alta varianta agreata de catre Autoritatea Publica.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?