[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Europe lanseaza un nou serviciu de securizare a datelor in momentul platii intitulat „tokenisation”

24 februarie 2015

Visa Europe va introduce, incepand cu jumatatea lunii aprilie 2015, un serviciu de protectie a datelor de cont, care va sta la baza noilor solutii de plati mobile. Noua tehnologie de securizare a datelor de plata (tokenisation) este considerata drept una dintre cele mai bune metode de preventie a fraudei şi protectie a datelor, disponibile in prezent.

Serviciul de tokenisation protejeaza datele clientilor, inlocuind informatiile privind contul de plata regasite pe card cu o serie de cifre care pot fi utilizate pentru a autoriza plata fara a dezvalui datele de cont. La momentul in care consumatorii realizeaza o plata contactless cu un dispozitiv mobil direct in magazin, o serie de cifre vor fi transmise pentru confirmarea platii in locul datelor de cont.

„Visa Europe a dezvoltat serviciul pentru a raspunde cererii tot mai mare din partea consumatorilor de a utiliza cele mai noi versiuni de smartphone-uri si dispozitive mobile pentru a realiza plati. Prin colaborarea cu Visa Europe, institutiile financiare vor putea sa raspunda prompt acestor schimbari, oferindu-le clientilor modalitati de plata mai sigure si convenabile, la un cost avantajos.”, potrivit comunicatului de presa.

Totodata, serviciul vine si in sprijinul initiativelor de combatere a fraudei si permite institutiilor financiare sa controleze mediul in care pot fi utilizate referintele tip token – de exemplu, un serviciu de tokenisation care a fost setat doar pentru plati contactless nu poate fi folosit pentru a face o achizitie online. In plus, daca dispozitivul mobil este pierdut sau furat, un token poate fi dezactivat cu uşurinta si foarte rapid.

Sandra Alzetta, Executive Director, Core Products for Visa Europe a declarat:
“Acesta este un moment foarte interesant pentru industria platilor. Credem ca 2015 va fi anul in care platile mobile vor fi disponibile pentru toti consumatori din Europa. Tokenization reprezinta una dintre principalele tehnologii din zona platilor digitale şi are potentialul sa deschida un capitol nou in ceea ce priveste tipurile de produse dezvoltate in sectorul platilor. Din acest motiv, am creat acest serviciu flexibil şi accesibil, care permite emitentilor, comerciantilor şi bancilor acceptatoare sa ofere consumatorilor ultima generatie in materie de modalitati inovatoare de plata – toate cu nivelul ridicat de securitate la care acestia se asteapta”.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plata detinuta si operata de bancile membre si alti furnizori de servicii de plati din 37 de tari din Europa.Totodata, Visa Europe este cel mai mare procesator de tranzactii din Europa, responsabil de procesarea a peste 16 miliarde de tranzactii anual – 1.627 de tranzactii pe secunda in perioadele de varf.

In Europa, exista peste 500 de milioane de carduri Visa si 1 € din fiecare 6€ cheltuiti este pe un card Visa. Cheltuielile totale realizate pe cardurile Visa depasesc 2.000 miliarde de euro, in timp ce cheltuielile efectuate la POS reprezinta 1.500 miliarde de euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?