[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

95% dintre capitalele de judet permit plata prin card a taxelor si impozitelor locale

31 mai 2011

31 mai 2011 – In prezent, 129 de primarii din tara accepta plata prin card a taxelor si impozitelor prin intermediul terminalelor POS instalate la ghiseu. Dintre acestea, un numar de 25 de primarii au implementat plata online prin card a taxelor si impozitelor, de 2,5 ori mai multe fata de anul trecut.

Cresterea numarului de primarii care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul s-a tradus prin dublarea tranzactiilor de la inceputul anului comparativ cu perioada similara din 2010, atat din punctul de vedere al numarului – peste 140.000 de tranzactii, cat si ca valoare – aproximativ 46 milioane de lei. Pe intreg parcursul anului 2010, au fost facute 128.000 de plati in valoare de 38,5 milioane de lei.

„Un salt spectaculos l-au avut plațile cu cardul prin internet, de peste 22.000 de tranzacții, o dovada ca romanii apreciaza optiunea de a-si plati taxele si impozitele online, fara sa se mai deplaseze la administratiile financiare. Din luna martie, cetatenii din Targu Mures si sectoarele 2 si 6 din Bucuresti pot face plati online catre administratia locala si prin www.ghiseul.ro, si speram ca din ce in ce mai multe primarii se vor inrola in acest sistem pentru a oferi aceasta facilitate cetatenilor lor”, declara Catalin Cretu, General Manager Romania, Visa Europe.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut usor la 330 lei, potrivit informatiilor raportate de catre bancile din Romania pentru primele patru luni din 2011. Dintre cele 129 de primarii care au implementat plata prin card a taxelor, 39 sunt resedinte de judet si sase sunt primarii de sector din Bucuresti, ceea ce inseamna ca 95% din totalul de 41 de capitale de judet de la nivelul Romaniei pun la dispozitia cetatenilor posibilitatea de a plati prin card taxele si impozitele locale.

„Ne bucuram ca printre administrațiile locale care au implementat plata prin card a taxelor si impozitelor se numara orase mari, precum Cluj-Napoca sau Timisoara, dar si orase mai mici ca Sovata sau Carei, care au ințeles numeroasele beneficii pe care acest serviciu le aduce atat pentru contribuabil, cat si pentru administratie”, precizeaza Catalin Cretu.

Plata cu cardul prin internet este utila si pentru cetatenii care locuiesc in afara orasului de resedinta pentru ca nu mai trebuie sa se deplaseze pentru a plati taxele datorate la bugetul local. Cetatenii din Arad, Baia Mare, Bistrita, Bucuresti Sectorul 2, 4 si 6, Buzau, Carei, Campia Turzii, Cluj-Napoca, Constanta, Dej, Drobeta Turnu-Severin, Lugoj, Oradea, Pitesti, Pucioasa, Rasnov, Sighetul Marmatiei, Slobozia, Sovata, Targu Jiu, Targu-Mures, Timisoara si Tulcea isi pot achita taxele si impozitele locale, de acasa, din fata calculatorului, cu orice card.

Despre Visa Europe

In Europa, sunt 427 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in decembrie 2010, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1,6 mii de miliarde EUR. 12,5% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa si peste 70% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri Visa de debit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?