16 investitori au depus oferte pentru achizitionarea Wirecard Romania

11 septembrie 2020

Wirecard a scos la vân­zarea subsidiara din România, ofertele finale fiind aşteptate săptămâna viitoare. Potrivit informaţiilor ZF, un număr de 16 investitori au depus oferte pentru achiziţia Wirecard România, finala urmând a fi disputată cel mai probabil între doar doi peţitori.

„Mai mulţi investitori concurează în procesul de licitaţie pentru achiziţionarea tuturor acţiunilor Wirecard România SA. Administratorul judiciar aşteaptă oferte finale săptă­mâna viitoare“, spune Michael Jaffé, administratorul judiciar al Wirecard, citat de agenţia americană de presă Bloomberg.


Wirecard a intrat în România în 2016 când a cumpărat pentru 32 milioane de euro Provus Group, devenită ulterior Wirecard România. 

Compania a încheiat anul 2019 cu un profit net de 18,5 mil. lei, în creştere de nouă ori faţă de cel din anul precedent, când era de 2 mil. lei, arată datele publicate la Ministerul de Finanţe.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?