[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

10 startup-uri din cinci țări, alese la cea de-a doua ediție NEXT FinTech

4 februarie 2022

Techcelerator, cel mai activ accelerator din România pentru startup-uri de tehnologie desfășoară timp de zece săptămâni, până în luna martie, a doua ediție a NEXT FinTech, program de accelerare derulat cu sprijnul Google for Startups, GapMinder BV, Stripe, Seedblink, TechAngels, Asociația RoFintech, Romania Tech Startups Association – ROTSA.

Programul a debutat în 25 ianuarie și până în 25 martie va include opt module de mentorat intensiv: vânzări, matchmaking cu instituții financiare din regiune, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții, matchmaking cu investitori și fonduri de investiții.


Startup-uri din țări precum Armenia, Bulgaria, Grecia, România, Ungaria, Polonia, Serbia, UK, Kazakhstan sau Africa de Sud s-au înscris în program cu echipe consolidate și cu produse digitale fezabile pentru extindere internațională.

Au fost deja selectate 10 startup-uri FinTech și SaaS din Bulgaria, Grecia, România, Marea Britanie și Armenia, cu MVP gata de lansare sau în faza de testare beta.

Acestea sunt: BankSpot, Boleron, Credify, Infin8 Applications, Prime Dash, Solo Fintech, SPIN Analytics, Text’ Pay Me, Vestinda și Zanumi.

In afara de mentorat, pornind de la identificarea și înțelegerea pieței vizate și până la accesarea de parteneriate cu bănci și jucători regionali și globali din FinTech și tehnologie, startup-urile cu tracțiune comercială sunt expuse partenerilor programului pentru atragerea rundelor de investiții de tip pre-Seed și Seed.

„Startup-urile din FinTech au devenit veritabile motoare și promotoare ale inovației. În cadrul NEXT FinTech avem toate ingredientele ca startup-urile să poată considera la finalul programului că au parcurs un traseu accelerat, că au câștigat experiență, dar și că au devenit eligibile pentru viitoare runde de finanțare. Avem alături o echipă de mentori de elită, regionali, dar și globali. Techcelerator asigură astfel un context complet pentru dezvoltarea ecosistemului local de startup-uri”, spune Cristian Dascălu, partener GapMinder BV & Cofondator Techcelerator.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?