Ziua sigurantei pe internet – Google blocheaza zilnic peste 100 mil. de atacuri phishing

7 februarie 2023

Peste 100 de milioane de încercări de phishing sunt blocate, zilnic, de către experţii Google, în timp ce se verifică securitatea a mai mult de un miliard de parole, zi de zi, conform datelor publicate, marţi, de către gigantul american, cu o ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, potrivit Agerpres.

Google verifică, în fiecare zi, securitatea a peste un miliard de parole, iar la ora actuală două miliarde de utilizatori activi ai Chrome sunt protejaţi cu tehnologia avansată a companiei de tehnologie, în timp ce 5 miliarde de dispozitive sunt protejate în fiecare zi împotriva site-urilor nesigure prin Navigarea Sigură a Google. De altfel, versiunea îmbunătăţită a opţiunii Navigare Sigură, lansată anul trecut, a redus cu 35% cazurile de phishing pentru utilizatorii Chrome.

Potrivit sursei citate, Google scanează 100 de miliarde de aplicaţii, zilnic, pentru a identifica atacurile malware şi blochează 15 miliarde de mesaje spam, în acelaşi interval de timp.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?