[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

ZF Mobilio: comertul online si serviciile financiare sunt domenii insuficient exploatate de dezvoltatorii romani de aplicatii

22 aprilie 2015

Comertul online, serviciile financiare si cele de sanatate sunt inca teritorii insuficient exploatate de dezvoltatorii romani de aplicatii, dar care atrag cel mai mult atentia celor care au bani de finantat start-up-uri, potrivit discutiilor din cadrul celei de-a IV-a editii a ZF Mobilio.

Investitorii sunt dipusi sa „puna pe masa“ de la 500.000 de euro pana la peste 2 milioane de euro pentru o afacere cu potential de dezvoltare – aceasta este concluzia la care au ajuns investitorii de tip business angel si fondatorii unor companii care astazi activeaza si pe piete externe.

„Cred ca unele dintre cele mai interesante zone in care inca exista un mare potential de dezvoltare sunt cea de sanatate si wellness si serviciile financiare, unde se pot dezvolta aplicatii care iti recomanda cele mai bune oferte de finantare, aplicatii de buget personal sau de creditare personala. Vrem sa finantam trei-cinci start-up-uri pana la finalul anului. Ne uitam la companii care au nevoie de la jumatate de milion de euro  pana la peste 2 milioane de euro. Dar trebuie sa fie deja in stadiul in care genereaza venituri“, a spus Marius Ghenea, senior advisor al 3TS Capital Partners, entitate care sustine fondul de investitii dedicate companiilor de pe plan local Catalyst Romania.

Tot pe domeniul serviciilor financiare mizeaza si Sergiu Negut, business angel de al carui nume se leaga branduri precum 2Parale, care sustine ca afacerile mici ce vin cu produse gata sa elimine din schema intermediarii financiari au cel mai mare potential de crestere pe piata locala. Mai mult, el pariaza si pe comertul online si solutiile tehnologice pentru zona de B2B.

„Comertul online creste pe toate directiile, înca sunt multe lucruri de facut, iar acelasi lucru este valabil si pentru domeniul serviciilor financiare, unde inca este loc de dezvoltare a unor aplicatii pentru dezintermediere financiara“, sustine Negut. El precizeaza ca antreprenorii au doua optiuni – fie tintesc din start piata globala, care le poate aduce miliarde de euro, dar unde competitia este acerba, fie construiesc un produs nou doar pentru piata locala, unde au mai putini competitori, dar si unde nivelul afacerilor este mai redus.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?