ZebraPay vrea sa-si tripleze business-ul in urmatorii cinci ani, ca urmare a extinderii pe noi piete si lansarii de noi produse digitale

6 septembrie 2021

În 2020 ZebraPay a înregistrat o valoare a plăților prin terminalele SelfPay de aproximativ 2,46 mld. lei, toate în România. Peste cinci ani, în 2026, compania vrea să ajungă la un total de aproape 18 mld. lei, din care 7,7 mld. lei să provină din tranzacțiile de peste hotare, potrivit wall-street.ro.

Piețele vizate de companie pentru extindere sunt Spania, Italia, Franța și Irlanda.

Incercăm să replicăm un business dezvoltat în țară acolo unde există comunități mari de români expatriați. Evident, avem în vedere segmentul remiterilor către România, o piață mare, cu potențial și, credem noi, insuficient deservită în acest moment”, explică Adrian Badea, CEO-ul SelfPay.

Anul trecut, SelfPay a avut o cifră de afaceri de circa 120 milioane de lei, procesând 17,2 milioane de plăți și înregistrând o creștere de 42% față de anul precedent. Profitul net în 2020 a ajuns la 4,5 mil. lei, cu aproape 310% mai mult decât în anul precedent. Anul acesta, tranzacțiile înregistrate de SelfPay au crescut cu 61% în T1 (y/y) și cu 50 la nivel de semestru (y/y).

”Vom lansa în curând o aplicație mobilă, un portofel virtual cu ajutorul căruia clienții vor putea să alimenteze orice card bancar înrolat în aplicația SelfPay, la fel ca la un ATM,” a concluzionat Adrian Badea.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?