[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

ZebraPay lanseaza prima retea privata de terminale care permite plati in numerar si prin card

15 iunie 2010

15 iunie 2010 – Pentru prima dată în România, printr-un sistem de plăţi instant, se vor putea cumpăra bilete de tren CFR, bilete de autocar, muzică sau bilete la spectacole şi concerte de la terminale care nu sunt ATM-uri. Platile vor putea fi efectuate atat in numerar cat si prin card.

Terminalele oferite in sistem fransiza de ZEBRA PAY, reprezinta o noua metoda de încărcare a cartelelor prepaid şi de plată a facturilor la utilităţi, de telefonie fixă şi mobilă, internet sau cablu TV.

“Ponderea încasărilor prin terminalele ZebraPay va fi asigurată în proporţie de 80% de reîncărcările prepaid iar diferenţa de 20% va fi acoperită de plata facturilor, vânzarea de bilete sau de alte produse”, a declarat Radu Ciorbea, Directorul General al ZebraPay. „Preconizăm că 80% dintre românii care vor folosi terminalele noastre vor alege plata cash, doar 20% fiind ponderea plăţilor cu cardul”.

În acest moment ZebraPay are instalate terminale în mai multe puncte intens circulate din Bucureşti, printre care staţiile de metrou Unirii 2, Dristor 2, Gara de Nord 1, Victoriei şi Grozăvesti, pasajul pietonal de la Universitate, City Mall, hipermarketurile Auchan Militari, Cora Lujerului, Kaufland Vulcan şi Universitatea Româno-Americană. De asemenea ZebraPay este prezentă și în magazine Kaufland, Winmarkt și Carrefour din Braşov, Constanţa, Cluj, Ploieşti şi Iaşi.

Oficialii ZebraPay estimează că media încasărilor zilnice pentru fiecare aparat va ajunge la 100 de euro până la finele acestui an si la 150 de Euro in urmatorii trei ani.

„În acest sens avem în plan să menţinem trendul de dezvoltare al business-ului în raport cu piaţa, prin instalarea continuă de noi terminale”, a declarat Radu Ciorbea. Astfel, până la sfârşitul acestui an rețeaua ZebraPay va cuprinde peste 1.000 de terminale, pentru ca în următorii 5 ani să ajungă la 7.800 de astfel de aparate în întreaga ţară.

Potrivit estimărilor ZebraPay, în acest moment, în România media încărcărilor de cartele telefonice este de 5 euro lunar, pe o piaţă prepaid care va ajunge în 2010 la 1 miliard de euro. Nici piaţa de utilităţi nu este de neglijat, ea având o valoare de 5,8 miliarde de euro.

ZebraPay estimează, de asemenea, că cele mai mari încasări vor fi generate de terminalele amplasate în zonele cu trafic intens, precum cele instalate în staţiile de metrou, centre comerciale sau universităţi.

ZebraPay a targetat direct aceste locaţii în prima fază a dezvoltării. Nu excludem însă posibilitatea de a amplasa astfel de aparate şi mai aproape de clienţi, în magazinele de cartier, farmacii sau pieţe”, a mai declarat Radu Ciorbea.

Radu Ciorbea a mai declarat că piaţa terminalelor de plată se află încă la început de drum, românii având nevoie de o perioadă de acomodare şi de înţelegere a simpliţăţii şi rapidităţii noii tehnologii de plată. “În acest moment terminalele de plată sunt o noutate în  România, precum în urma cu câţiva ani au fost şi ATM-urile”, a afirmat acesta.

De la instalarea primelor aparate la finele lunii trecute, ZebraPay a întâmpinat un feed-back pozitiv din partea utlizatorilor, aceştia fiind încântaţi de aplicaţia intuitivă a acestora, de timpul scurt de procesare a tranzacţiei, de circa 6 secunde, şi de accesibilitatea non-stop a serviciilor.

Pentru anul în curs ZebraPay mizează pe o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, pentru ca în cinci ani business-ul companiei să depăşească 420 de milioane de euro.

ZebraPay a fost înfiinţată în 2009 şi a furnizat în sistem de franciză primele 60 de terminale de plată la finele lunii mai în Bucureşti, Braşov, Constanţa, Cluj, Ploiesti şi Iaşi. Până în prezent, ZebraPay a semnat parteneriat cu Orange, Vodafone, Cosmote, CFR Călători, Autogari.Ro, Cat Music, Gold Call, Nobel şi MyTicket.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?