Wirecard estimeaza ca Provus va obtine un profit operational de 4 milioane euro in acest an

31 martie 2016

Furnizorul german de servicii pentru plăți electronice Wirecard și-a revizuit în creștere cu peste 10 mil. euro estimările privind profitul operațional din acest an, după preluarea procesatorului de plăți român Provus Group și a companiei braziliene Moip Pagamentos.

„Consiliul de Administrație al Wirecard a revizuit în urcare proiecțiile privind rezultatul EBITDA (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) din anul fiscal 2016, de la 280 milioane de euro la 300 milioane de euro, cu un interval indicativ de 290-310 milioane de euro”, a anunțat compania, miercuri, într-o notă pentru investitori.

Ajustarea estimărilor de profit vine pe fondul consolidării la nivelul grupului a celor două noi subsidiare din România și Brazilia, care au fost preluate în prima parte a anului, potrivit companiei. Wirecard estimează că Provus va obține un profit operațional de 4 milioane euro în acest an, în timp ce costurile legate de integrarea activităților Provus în cadrul grupului german sunt preconizate la aproximativ 500.000 de euro.

Totodată, Wirecard anticipează că divizia din India va avea o contribuție mai mare la profitul grupului decât cea estimată inițial.
Pentru anul trecut, Wirecard se așteaptă la un profit operațional de 223-232 milioane de euro, în creștere de la 173 milioane de euro în anul anterior.

La începutul lunii martie, Wirecard a preluat de la fondul de investiții polonez Innova Capital întregul pachet de acțiuni al Provus Group, care include diviziile Provus Services Provider, Romcard și Supercard Solutions & Services, pentru care a plătit 32 milioane de euro. În februarie, compania germană a achiziționat procesatorul de plăți brazilian Moip Pagamentos de la fondul de investiții Ideiasnet, în schimbul a 23,5 milioane euro în numerar.

Înființat în 2001, Provus activează pe piața financiară din România în domeniul procesării tranzacțiilor cu carduri, al personalizării cardurilor, precum și al serviciilor legate de sectorul de retail. Grupul are 114 angajați, iar portofoliul de clienți include, printre altele, lanțul de farmacii Sensiblu, MOL România, lanțurile de supermarketuri Cora, Profi, Metro Cash&Carry România, dar și filialele locale ale băncilor OTP, Unicredit și Societe Generale.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash