Volumul de credite online acordate de TBI Bank “a explodat” dupa startul pandemiei

4 iunie 2020

De la mijlocul lunii martie 2020, odată cu începerea pandemiei, creditarea a explodat pentru TBI Bank, „deoarece eram bine plasați – aveam soluții tehnologice implementate în parteneriat cu cei mai mari retaileri locali”, a declarat Kostas Tovil (foto), senior Vice President, Merchant Solutions – TBI Bank, în cadrul conferinței Future Banking, organizată de wall-street.ro.

TBI Bank este una dintre băncile ce oferă clienților posibilitatea de a contracta credite online, fără a fi necesară prezența într-o sucursala a băncii.

“Volumele pe care le-am avut au fost foarte mari, deoarece, evident, când magazinele sunt închise, oamenii fac mult mai multe cumpărături online. În total avem circa 2.000 de operațiuni digitale cu retailerii din România și vrem să depășim peste 10.000 până la finalul anului viitor”, menționează Tovil.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?