Vola.ro: doi din trei romani cumpara produse turistice platind online cu cardul

1 octombrie 2015

Peste 47% dintre romanii care au cautat vacante sau bilete de avion online in acest an au folosit un dispozitiv mobil, respectiv tableta sau smartphone, procentajul fiind aproape dublu fata de anul trecut, potrivit unui studiu al Vola.ro, cel mai mare portal de turism din Romania.

In perioada ianuarie-septembrie 2014, doar 18% dintre utilizatori foloseau mobilul pentru a-si planifica o calatorie si 7% apelau la tableta, adica un total de doar 25% din trafic venea de pe dispozitive mobile, in timp ce restul, de 75%, prefera in continuare sa intre de pe desktop sau laptop. Pentru aceeasi perioada a anului 2015, cautarile de pe dispozitive mobile au ajuns la peste 47%. Procentajul s-a pastrat destul de constant in cazul tabletelor (9% in acest an), dar cresterea semnificativa vine de la cei care isi folosesc mobilul sa acceseze bilete de avion sau vacante: peste 38% prefera sa faca planuri de pe telefonul mobil.

„Cautarile si achizitiile de pe mobil nu mai reprezinta o nisa, ci o preferinta clara, atunci cand vine vorba de planificarea vacantelor. In plus, am observat ca mobilul este folosit in primul rand pentru research, iar media de cautari este chiar mai mare decat in cazul userilor care intra de pe desktop” a declarat Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.
O alta dovada a tehnologizarii modului in care romanii privesc vacantele este ca, de la inceputul acestui an, peste 64% dintre cei care au cumparat produse turistice au ales sa plateasca online cu cardul.

Vola.ro a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 122,3 milioane de lei si este prima companie din Romania care a fost clasata pe primul loc, pentru trei ani consecutivi (2011-2013), in topul Deloitte Technology Fast 50, in Europa Centrala. Performanta a fost realizata in urma unei cresteri a venitului de 57 de ori in ultimii trei ani.

evolutie afaceri vola

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?