[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Vodafone SmartPass s-a lansat in Olanda – in cinci ani telefonul mobil va fi principalul dispozitiv de plata pentru olandezi

28 martie 2014

Vodafone si Visa au lansat serviciul Visa SmartPass, varianta de portofel electronic dezvoltata pentru platforma Vodafone Wallet in Olanda, care permite efectuarea de plati si transferuri de bani cu mobilul.

Olanda este cea de-a treia piata europeana, dupa Spania si Germania, care beneficiaza de parteneriatul extins anuntat de cele doua companii in 2012. Alte lansari vor urma in cursul acestui an, inclusiv pe piata din Marea Britanie, motiv pentru care oficialii Visa apreciaza ca exista baza necesara dezvoltarii la scara a platilor mobile.

SmartPass este primul serviciu care ofera consumatorilor din Olanda posibilitatea de a face plati contactless si transferuri de bani intre intre conturile lor SmartPass, folosind telefonul mobil. Serviciul va fi utilizat la orice terminal de plati contactless din Europa, care are sigla V PAY.

Serviciul de plati Vodafone SmartPass a fost dezvoltat impreuna cu Visa si are la baza o solutie preplatita Visa. In cazul tranzactiilor cu valoare sub 25 de euro, clientii pot plati apropiind telefonul mobil de un terminal contactless cu sigla V PAY. Pentru comparaturile de peste 25 de euro, clientul va trebui sa valideze tranzactia prin introducerea unei parole.

„Avand in vedere si dezvoltarea rapida a platilor contactless, ne aflam in sfarsit in situatia in care exista baza necesara dezvoltarii la scara a platilor mobile, astfel incat sa putem oferi aceste servicii consumatorilor”, a declarat Mary Carol Harris, Director Plati Mobile in cadrul Visa Europe.

„Estimam ca in cinci ani olandezii isi vor utiliza telefoanele mobile drept principal dispozitiv de plata. Astazi am facut un pas important in directia eliminarii portofelelor clasice, una din ambitiile noastre pentru viitor”, a adaugat Rob Shuter, CEO Vodafone Olanda.

Clientii Vodafone care detin telefoane compatibile cu tehnologia NFC, care sunt certificate pentru serviciul SmartPass, se vor putea inregistra pentru utilizarea SmartPass printr-un proces simplu, realizat direct in magazin. Clientii care nu beneficiaza de telefoane cu tehnologia NFC au optiunea de a atasa dispozitivelor mobile micro etichete contactless Visa (sticker NFC) care va activa serviciul. Serviciul SmartPass include si un card V PAY, care poate fi utilizat pentru efectuarea platilor in magazine care nu dispun inca de un terminal contactless.

Vodafone intentioneaza sa extinda semnificativ Vodafone Wallet pentru a include servicii precum plata biletelor pentru transportul public, a biletelor electronice, chei contactless (de exemplu, pentru birouri sau camere de hotel) si multe altele.

Pentru mai multe detalii accesati materialul video de mai jos:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?