Vodafone Romania renunta la serviciul de plati pe mobil MPesa

16 octombrie 2017

Grupul britanic a testat pe plan local timp de aproape 4 ani funcţionarea serviciului, dar acesta nu a prins tracţiune – nici ca număr de clienţi, nici ca număr de tranzacţii -, astfel că va fi sistat la 1 decembrie.

Vodafone va închide la data de 1 decembrie experimentul cu serviciul de plăţi de pe telefonul mobil M-Pesa, prin care grupul britanic a testat apetitul pieţelor din Europa pentru proiectul care s-a dovedit a fi un real succes pe continentul african.

„In urma unei evaluari detaliate a evolutiei serviciului M-Pesa, Vodafone Romania a decis sa sisteze acest serviciu in 1 decembrie 2017. Ne-am contactat clientii pentru a le face cunoscuta aceasta schimbare, punandu-le la dispozitie informatii suplimentare referitorare la procesul de sistare. Clientii M-Pesa nu au niciun motiv de ingrijorare, deoarece fondurile lor raman in siguranta, usor de accesat, pentru a fi utilizate in diverse operatiuni sau retrase, in functie de ceea ce doresc”, au declarat reprezentantii Vodafone.

Pe site-ul companiei dedicat serviciului MPesa se fac urmatoarele precizari: „Soldul contului dvs. va putea fi folosit pana in 30 noiembrie 2017, inclusiv, pentru urmatoarele operatiuni: retrageri de numerar; plata facturii Vodafone si reincarcarea cartelei Vodafone. Toate operatiunile sunt gratuite. Incepand din 1 decembrie 2017, singura operatiune care va ramane disponibila va fi retragerea de numerar. Aceasta va putea fi facuta doar in magazinele Vodafone din lista publicata pe www.vodafone.ro si va fi gratuita”.

România a fost în martie 2014 prima ţară din Europa în care grupul a decis să lanseze serviciul şi era în prezent singura piaţă din Uniunea Europeană în care activase platforma M-Pesa, potrivit ZF. Pe lângă România, Vodafone mai realizase teste cu M-Pesa în Europa doar în Albania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash