Vladimir Pintea, Salt Edge: „ne gandim sa aplicam in Romania pentru o licenta de PISP”, in 2020

Premium
3 decembrie 2019

Participanta la conferinta internationala Banking 4.0, compania fintech Salt Edge si-a prezentat planurile de dezvoltare. Dupa o extindere agresiva in Europa, compania reusind integrarea a 600 de interfete bancare (PSD2 APIs) in Eurozone in numai jumatate de an (perioada aprilie-noiembrie 2019), Salt Edge urmareste acum initiativele de open banking din alte colturi ale lumii, inclusiv Africa dar si obtinerea licentei in Romania pentru a putea initia plati in numele clientilor.

„Anul viitor ne gandim sa aplicam pentru o licenta de Payment Initiation si dupa, aceea – daca va fi cazul – pentru Payment Service Provider. In primul rand pentru ca sa facilitam si a doua jumatate a PSD2, adica nu doar accesul la informatie ci si initierea platilor, pentru comercianti sau mici antreprenori care doresc sa economiseasca taxele de la schemele de card si alte scheme de plata.”, a declarat pentru NOCASH, Vladimir Pintea – Head of Banking Gateway la Salt Edge, in cadrul unui interviu acordat in cadrul conferintei internationale Banking 4.0.

Pentru a afla cate dintre cele 600 de banci au API-urile pregatite efectiv pentru noua etapa de open banking urmariti interviul de mai jos. Practic, „le numeri pe degetele de la o mana”, a declarat Vladimir Pintea.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash