Vladimir Pintea, Salt Edge: „ne gandim sa aplicam in Romania pentru o licenta de PISP”, in 2020

Premium
3 decembrie 2019

Participanta la conferinta internationala Banking 4.0, compania fintech Salt Edge si-a prezentat planurile de dezvoltare. Dupa o extindere agresiva in Europa, compania reusind integrarea a 600 de interfete bancare (PSD2 APIs) in Eurozone in numai jumatate de an (perioada aprilie-noiembrie 2019), Salt Edge urmareste acum initiativele de open banking din alte colturi ale lumii, inclusiv Africa dar si obtinerea licentei in Romania pentru a putea initia plati in numele clientilor.

„Anul viitor ne gandim sa aplicam pentru o licenta de Payment Initiation si dupa, aceea – daca va fi cazul – pentru Payment Service Provider. In primul rand pentru ca sa facilitam si a doua jumatate a PSD2, adica nu doar accesul la informatie ci si initierea platilor, pentru comercianti sau mici antreprenori care doresc sa economiseasca taxele de la schemele de card si alte scheme de plata.”, a declarat pentru NOCASH, Vladimir Pintea – Head of Banking Gateway la Salt Edge, in cadrul unui interviu acordat in cadrul conferintei internationale Banking 4.0.

Pentru a afla cate dintre cele 600 de banci au API-urile pregatite efectiv pentru noua etapa de open banking urmariti interviul de mai jos. Practic, „le numeri pe degetele de la o mana”, a declarat Vladimir Pintea.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash