Vladimir Pintea, Salt Edge: „ne gandim sa aplicam in Romania pentru o licenta de PISP”, in 2020

Premium
3 decembrie 2019

Participanta la conferinta internationala Banking 4.0, compania fintech Salt Edge si-a prezentat planurile de dezvoltare. Dupa o extindere agresiva in Europa, compania reusind integrarea a 600 de interfete bancare (PSD2 APIs) in Eurozone in numai jumatate de an (perioada aprilie-noiembrie 2019), Salt Edge urmareste acum initiativele de open banking din alte colturi ale lumii, inclusiv Africa dar si obtinerea licentei in Romania pentru a putea initia plati in numele clientilor.

„Anul viitor ne gandim sa aplicam pentru o licenta de Payment Initiation si dupa, aceea – daca va fi cazul – pentru Payment Service Provider. In primul rand pentru ca sa facilitam si a doua jumatate a PSD2, adica nu doar accesul la informatie ci si initierea platilor, pentru comercianti sau mici antreprenori care doresc sa economiseasca taxele de la schemele de card si alte scheme de plata.”, a declarat pentru NOCASH, Vladimir Pintea – Head of Banking Gateway la Salt Edge, in cadrul unui interviu acordat in cadrul conferintei internationale Banking 4.0.

Pentru a afla cate dintre cele 600 de banci au API-urile pregatite efectiv pentru noua etapa de open banking urmariti interviul de mai jos. Practic, „le numeri pe degetele de la o mana”, a declarat Vladimir Pintea.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?