[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Vivid Money atrage o investiție de 100 milioane de euro. Platforma financiară din Berlin își propune să ajungă la 30.000 de clienți activi pe piața locală până la finele anului 2022.

8 februarie 2022

După numai un an de activitate, Vivid a strâns deja peste 200 de milioane de euro de la investitori. Vivid a intrat în România anul trecut în noiembrie și își propune să ajungă la 30.000 de clienți activi pe piața locală până la finele anului 2022.

Platforma financiară Vivid din Berlin care și-a anunțat recent lansarea pe piața din România, a atras o finanțare de 100 milioane de euro, „tranzacție care evaluează compania la 775 milioane de euro, mai mult decât dublu față de ultima evaluare,” potrivit comunicatului.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru a extinde serviciile bancare și de investiții ale companiei, „cu scopul transformării ecosistemului Vivid într-o comunitate în care clienții vin la bancă, economisesc, investesc și învață despre situația lor financiară,” precizeaza compania.

De asemenea, noua finanțare va accelera procesul de recrutare în birourile companiei din Europa cu scopul îmbunătățirii produsului, cu investiții noi în marketing și pentru crearea de conținut nou educațional.

Vivid a intrat în România anul trecut în noiembrie și își propune să ajungă la 30.000 de clienți activi pe piața locală până la finele anului 2022.

Lansarea în România a pus, pentru început, la dispoziția utilizatorilor funcția de investiții a Vivid, care include investiții fracționate fără comision în acțiuni americane și europene și investiții fracționate în metale prețioase precum aurul și argintul. Prin intermediul monedelor fracționare, Vivid oferă, de asemenea, investiții în criptomonede precum BTC, ETH sau LTC.

România este cea de-a 7-a țară în care Vivid se dezvoltă internațional, după ce s-a lansat deja în Germania, Franța, Spania, Italia, Portugalia și Slovenia

Noua investiție vine într-un moment în care Vivid Money a reușit o creștere accelerată în primul an de activitate, prin scalarea volumului de tranzacții și extinderea bazei de utilizatori. Vivid Money a înregistrat o creștere de cinci ori în comparație cu ultima finanțare atrasă din partea investitorilor și a depășit pragul de 500.000 de clienți. În 2021, lansarea produselor noi a generat o creștere de 25 de ori a veniturilor Vivid Money.

Vivid Money a reușit în doar un an de zile să devină una dintre cele mai apreciate platforme bancare la nivel european, ce permite utilizatorilor să-și administreze finanțele personale într-o singură aplicație. După ce am investit încă de anul trecut, am remarcat dezvoltarea rapidă a noilor produse și creșterea numărului de clienți. Credem că ne aflăm încă în prima fază a revoluției bancare și prin urmare vom susține parteneriatul cu Vivid în procesul de scalare a companiei,” a declarat Patrick Backhouse, partener la Greenoaks.

__________

Vivid și-a lansat platforma financiară în Germania în 2020, oferind o soluție bazată pe o singură aplicație care urmărește să elimine granițele dintre economisire, cheltuieli și investiții.

Compania își propune să ofere clienților din întreaga Europă o experiență prin care sa ajute utilizatorii să economisească bani și să ia decizii de investiții inteligente cu ajutorul serviciului de educație financiară disponibil în aplicație. Noua finanțare urmează unei runde de investiții Series B din anul 2021, care a evaluat atunci compania Vivid la 360 milioane de euro.  

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?