Vista Bank testeaza serviciul de Plati Instant. Implementarea ar putea fi in al doilea trimestru.

5 aprilie 2021

Vista Bank a demarat deja şi se află în faza de testare a proiectului de im­plementare a plăţilor inter­bancare instant, un serviciu care asi­gură efec­tuarea de plăţi în timp real, în bene­ficiul clienţilor. Serviciul va deveni dis­ponibil clienţilor băncii pe parcur­sul celui de-al doilea trimestru al acestui an“, au declarat reprezen­tanţii Vista Bank la solicitarea ZF.

Serviciul de Plati Instant permite oricarei persoane fizice sau juridice deținătoare de cont bancar să poată plăti sau încasa bani în timp real (în mai puțin de 10 secunde între conturile bancare) și oricând – 24/7/365.


Pentru a plăti instant, utilizatorului de servicii de plăți nu îi este necesară nici achiziția sau instalarea unei aplicații dedicate serviciului și nici înregistrarea într-o interfață distinctă pentru plățile instant. Singura condiţie care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plățile instant este ca serviciul să fie oferit de către banca celui care inițiază plata și de către banca beneficiarului plății, în special prin platformele de mobile banking și de internet banking (deși există deja și o ofertă de astfel de servicii disponibile chiar la ghișeul fizic al băncii, dacă un client doritor nu este ”conectat”).

Serviciul Plati Instant a fost operaționalizat în data de 22 aprilie 2019, de către Banca Transilvania și CEC Bank, instituții de credit deschise către inovare, care au ales să adopte noul standard de procesare a plăților de retail. Tot în anul 2019, Libra Internet Bank și Banca Comercială Română au decis să se alăture din timp acestui demers și să ofere clienților proprii posibilitatea utilizării acestui serviciu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?