[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Vista Bank Romania lanseaza solutii noi de plata pentru comercianti, in parteneriat cu Viva Wallet

14 iunie 2019

Vista Bank România lansează soluții noi de plată POS și e-commerce, în parteneriat cu fintech-ul Viva Wallet, adresându-se comercianților de toate dimensiunile și profilurile, atât offline, cât și on-line, cu tarife care se pot reduce până aproape de zero. Cele doua institutii spera ca, prin aceste solutii, care se adreseaza inclusiv micilor comercianti, sa creasca gradul de acceptare a platii cu cardul in Romania.

Soluțiile de plată permit o activare rapidă și ușoară, precum și acceptarea unei game largi de metode de plată atât offline (POS), cât și online (e-commerce). De asemenea, oferă servicii operaționale și de decontare 24 de ore din 24, 7 zile din 7, inclusiv în sfarsitul de saptamana, precum și comisioane de acceptare personalizate și atractive. Prin intermediul platformei online, comercianții pot să monitorizeze în timp real tranzacțiile clienților proprii, care sunt decontate automat.

“Prin acest parteneriat continuăm să ne consolidăm portofoliul de servicii bancare personalizate și să oferim clienților noștri o alternativă flexibilă și superioară pentru acceptarea plăților digitale. Alături de tehnologia avansată, de instrumentele eficiente de gestionare a plăților și de instalarea rapidă, de ordinul a câtorva minute, comercianții beneficiază și de un sistem unic de recompensare care poate restitui comisioanele de acceptare și procesare, ceea ce conduce la costuri aproape de zero și la o mai bună profitabilitate pentru afacerea lor”, a declarat Antonios Mouzas, CEO al Vista Bank România.

„Viva Wallet a dezvoltat un mecanism de recompensare inovator care restituie valoarea corespunzătoare a comisionului de acceptare pentru orice sumă plătită de comerciant cu cardul de debit, reducând costurile inițiale de acceptare până la zero.”, potrivit comunicatului.

Astfel, in cazul in care un comerciant plateste, la randul sau, cu cardul de debit Viva Wallet aceeasi suma ca cea incasata prin aceste modalitati de plata, isi poate recupera integral comisioanele platite.

Comerciantul primeste cardul de debit, produs de tip business, impreună cu soluția POS și / sau e-commerce.

“Soluțiile noastre inovatoare permit comercianților să realizeze economii substanțiale în ceea ce privește comisioanele de acceptare și procesare. Am construit o infrastructură ce este disponibilă oricând și include o soluție completă, în care emiterea, acceptarea și procesarea sunt oferite de același furnizor. Prin decontarea în timp real și accesul la conturi IBAN locale în 17 țări europene contribuim la revoluționarea plăților pe întreg continentul”, a declarat Haris Karonis, CEO al Viva Wallet.

Terminalele POS vin într-o gamă largă de modele, în funcție de nevoile fiecărei afaceri, de la terminale clasice la cele portabile, wireless sau cu ecran tactil complet. Cel mai ieftin, potrivit pentru micii comercianti, costa aproximativ 49 de euro, dar poate fi utilizat si in regim de inchiriere, precizeaza wall-street.ro.

Pentru comerciantii mari, sunt disponibile solutii care permit comasarea bonului fiscal cu chitanta de la POS (fapt care duce la reducerea erorilor, pentru ca suma de plata va fi introdusa o singura data, plus economie de timp si consumabile) si platile offline, pentru situatiile in care reteaua de net nu functioneaza.

Soluțiile de plată sunt disponibile prin rețeaua Vista Bank și prin canalele de distribuție Viva Wallet.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?