[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa trece la noua generatie a platformei 3-D Secure cu efecte asupra cresterii timpului de finalizare a comenzii si scaderii ratei de abandon a cosului de cumparaturi

31 mai 2017

Visa anunţă lansarea variantei îmbunătățite a serviciului Verified by Visa, o soluție globală dezvoltată cu scopul de a crește siguranța plăților online, care contribuie la validarea identităţii titularului de cont Visa în momentul efectuării tranzacţiei.

Noua versiune va permite accesul instituțiilor financiare și comercianților la o serie de date esențiale pentru îmbunătățirea proceselor de autentificare a consumatorilor și reducerea fraudelor, indiferent de dispozitivul prin intermediul căruia este efectuată tranzacția (computere, telefoane mobile sau alte dispozitive conectate).

Visa îşi îmbunătăţeşte sistemele pentru a susţine 3-D Secure 2.0, următoarea generație a platformei de securitate creată de Visa pe care se bazează serviciul Verified by Visa. Tehnologia îmbunătățită din spatele 3-D Secure 2.0 furnizează instituțiilor financiare și comercianților mai multe instrumente, care le permit să personalizeze procesul de autentificare și să ofere consumatorilor o experiență de plată simplă și rapidă.

Prin realizarea unui schimb de informații în timp real, Visa a îmbunătățit transferul de date între comercianți și instituţiile emitente, prin utilizarea unui număr fără precent de atribute ale unei tranzacții (de exemplu, tipul dispozitivului sau adresa de livrare).

„Noua platformă permite comercianților și instituțiilor financiare să autentifice clienții în timp real cu o mai mare acuratețe. Studiile au arătat că, astfel, timpul de finalizare a comenzii se poate reduce cu 85%, iar rata de abandon a coşului de cumpărături este de aşteptat să scadă cu până la 70%.”, potrivit comunicatului de presa.

“Tehnologia de autentificare s-a modificat radical comparativ cu perioada benzilor magnetice și a semnăturilor. Pe măsură ce modalităţile de plată au evoluat, și nevoia de inovație care să asigure securitatea tranzacțiilor s-a schimbat. Majoritatea europenilor au realizat plăţi cu ajutorul dispozitivelor mobile, dar îngrijorările privind frauda și securitatea tranzacțiilor rămân un obstacol major”, a declarat Mike Lemberger, Senior Vice President , Product Solutions Europe, Visa.

“Prin dezvoltarea 3-D Secure 2.0, putem să oferim un serviciu de autentificare îmbunătățit, care face aceste plăți mai rapide, dar și mai sigure. Pentru retailerii europeni, este un sprijin în vederea reducerii ratei de abandon a coşului de cumpărături în mediul online. Noua versiune oferă, de asemenea, toate instrumentele necesare pentru alinierea la standardele PSD2 privind plăţile cu cardul – un beneficiu major care nu ar trebui subestimat.”

Pentru a asigura timpul necesar instituţiilor emitente și comercianților să testeze, să rafineze și să implementeze noile soluții, actualele reguli Visa privind tranzacțiile efectuate prin 3-D Secure se vor aplica începând cu aprilie 2019. (Aprilie 2019 este data valabilă pentru toate regiunile. Soluțiile existente de protecție împotriva fraudelor bazate pe tehnologia 3-D Secure 1.0 vor rămâne în vigoare.)

Comercianții și emitenții lucrează deja la implementarea soluțiilor îmbunătățite, iar Visa se așteaptă ca acestea să fie adoptate deja în a doua jumătate a anului 2017.

Visa va continua să lucreze cu clienții și partenerii săi globali pentru a sprijini noile soluții 3-D Secure 2.0, cu accent pe creşterea continuă a securității plăților și a numărului autorizărilor de plată, pentru a asigura o experiență de plată unitară în mediul digital.

Capacitatea îmbunătățită a platformei de a fi utilizată pe mai multe dispozitive va contribui la protejarea consumatorilor, indiferent de locul și modul în care aleg să plătească.

Studiul Visa Digital Payments 2016 derulat pe un eșantion de 36.000 de consumatori europeni a relevat că, în prezent, de trei ori mai multe persoane comparativ cu 2015 efectuează plăți în mod regulat cu ajutorul dispozitivelor mobile (54% față de 18%).

Îmbunătățirile aduse platformei vor ajuta de asemenea la integrarea în viitor a tehnologiilor de plată în Internetul Tuturor Lucrurilor, din moment ce estimările Gartner arată că la nivelul anului 2020 vor exista peste 20,8 miliarde de dispozitive conectate la internet. Autentificarea pe bază de risc îmbunătățită va elimina punctele de fricțiune prin reducerea cererilor de verificare în trepte, precum parolele statice sau codurile PIN, la efectuarea plăţilor de pe orice dispozitiv.

###

Despre studiul Visa Digital Payments 2016:
Visa a comandat studiul Digital Payments firmei de cercetare Populus. Studiul a fost derulat în perioada august-septembrie 2016 în 19 țări europene: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Turcia. Eșantionul a fost compus din 36.843 de consumatori, adică aproximativ 2.000 de respondenți din fiecare țară.

Surse de date adiționale:
Gartner, februarie 2017: – http://www.gartner.com/newsroom/id/3598917
Raportul european de e-commerce B2C 2016 – Piaţa europeană de e-commerce B2C este estimată la 509,9 miliarde de euro, în timp ce rata anuală de creștere a încetinit la 18,4% în 2011 la 13,3% în 2015 și un ritm estimat la 12% în 2016.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?