[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Romania si-a propus dublarea retelei de acceptare a cardurilor in 5 ani

27 ianuarie 2014

Valoarea totala a platilor de consum din Romania este de pana in 90 de miliarde euro anual. Sumele tranzactionate pe card intr-un an se ridica in jurul valorii de 35 mld. Euro, insa din aceasta doar 6,5 mld. Euro reprezinta platile la comercianti.

In aceste conditii, se poate spune ca din valoarea totala a consumului (populatiei si firmelor), doar 7% este platit cu cardul. Pentru a mari aceasta pondere, este nevoie de cresterea retelei de acceptare prin atragerea cat mai multor comercianti in sistem. Este un obiectiv pe care Visa Romania si l-a asumat ca prioritate in 2014.

Catalin Cretu la microfonCompania a initiat un proiect pilot in 2012, care avea ca tinta IMM-urile. In urma unei campanii de promovare si prezentare a avantajelor acceptarii cardurilor, oficialii Visa Romania sustin ca au avut o reactie neasteptat de buna din partea acestora. Numarul de POS-uri intalate a crescut cu 25%, mult peste cresterea acceptarii la nivel de piata.

Ce urmeaza? „Primul an ne-a depasit asteptarile. Vom continua cu masuri de crestere a acceptarii la comerciantii mici si mijlocii. Am plecat de la 45.000 de terminale si ne-am propus o crestere de 60% in trei ani si o dublare a retelei de acceptare la comercianti in 5 ani. „, a declarat Catalin Cretu (foto) – director regional pentru Romania si Croatia al Visa Europe .

Pentru a ajunge la IMM-uri, Visa va colabora indeaproape cu bancile membre. “Lucram strans cu bancile, care au o relatie de business cu intreprinderile mijlocii si mici, si credem ca pana in 5 ani este rezonabil sa ne gandim la 200.000 de comercianti atrasi in sistem”, a adaugat Cretu.

In paralel se va merge si cu emiterea de carduri business pentru aceste IMM-uri. De altfel, oficialul Visa a anuntat printre prioritatile pe 2014 demararea unui proiect de promovare a cardurilor business in randul intreprinderilor mici si mijlocii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?