[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Visa Romania da startul pentru desemnarea „Orasului viitorului” in materie de plata electronica a taxelor

28 februarie 2013

Orasul cu cele mai bune rezultate privind plata taxelor cu cardul va primi titlul de „Orasul viitorului” si va fi premiat cu o expozitie tehnologica interactiva, cu acces liber, in care vor fi prezentate publicului larg tehnologiile inovatoare de plati dezvoltate de Visa Europe si de partenerii sai. Orasul castigator va fi desemnat in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele sase sectoare din Bucuresti vor fi considerate in mod individual in cadrul competitiei.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre din Romania, organizeaza in perioada februarie-martie 2013 competitia naţionala de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primariile din tara care accepta plata cu cardul si contribuabilii care isi achita impozitele cu cardul.

„Vrem sa incurajam contribuabilii si autoritatile locale sa devina sustinatori activi ai platii taxelor si impozitelor locale cu cardul, intrucat beneficiile sunt numeroase. Autoritatile locale isi pot optimiza resursele disponibile si utilizeaza un mijloc de plata mai sigur si mai rapid. In plus, contribuabilii isi pot plati taxele mai simplu, comod si fara comision, ca si in cazul cumparaturilor la comercianti”, a precizat Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

Competitia face parte din campania nationala de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale, derulata pentru al patrulea an consecutiv de Visa Europe si bancile membre din Romania, in perioada februarie – martie 2013.

Taxele si impozitele pentru case, terenuri si masini, dar si amenzile, pot fi platite cu cardul in 188 de primarii, la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale sau online. Lista primariilor care accepta plata cu cardul a taxelor si impozitelor la ghiseu, precum si adresele de website ale primariilor care permit plata online, poate fi accesată AICI.

De asemenea, contribuabilii isi pot achita taxele la infochioscurile instalate in mai multe locatii din Bucuresti si Ploiesti. O lista cu locatiile unde sunt instalate infochioscuri este disponibila AICI.

Reteaua de primarii unde se pot plati online taxele si impozitele locale s-a extins semnificativ in ultimii ani, intrucat internetul permite contribuabililor sa-si achite obligatiile oricand, de oriunde si, astfel, sa evite cozile de la ghisee. Numarul primariilor care accepta plata online a taxelor si impozitelor aproape s-a triplat in 2012 comparativ cu anul precedent, la 95 de municipalitati. Contribuabilii isi pot plati taxele si impozitele online pe www.ghiseul.ro sau pe site-urile primariilor care ofera aceasta facilitate.

„Infrastructura de acceptare a platilor taxelor si impozitelor cu cardul s-a dezvoltat rapid in ultimii ani, iar acum este timpul ca investitiile realizate sa fie valorificate la maxim in favoarea primariilor si a contribuabililor. Visa Europe si bancile membre din Romania vor continua sa sustina dezvoltarea pe termen lung a sistemului national de plati electronice. Astfel, am vrut ca aceasta competitie sa ofere oricarui oras unde se accepta plata cu cardul posibilitatea de a castiga, indiferent de numarul de locuitori sau valoarea taxelor locale”, a adaugat Catalin Cretu (foto).

Primele 10 orase in functie de numarul total al tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale (Bucuresti, Cluj Napoca, Brasov, Galati, Ploiesti,  Oradea, Targu-Mures, Timisoara, Constanta si Pitesti), reprezintă 75% din totalul tranzactiilor la primariile din Romania care accepta plata cu cardul.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?