Visa Romania: 7 mil. de carduri au generat volume de 24 mld. euro in 2015

29 ianuarie 2016

Cheltuielile totale pe cardurile Visa emise in Romania s-au majorat in anul fiscal 2015 (octombrie 2014 – septembrie 2015) cu 13%, la aproximativ 24 miliarde euro, in contextul in care valoarea platilor realizate direct la comercianti a crescut cu 20%, de doua ori mai rapid decat retragerile de numerar de pe carduri Visa, conform rezultatelor financiare anuale pentru Romania raportate de Visa Europe.

Portofoliul de carduri Visa a crescut usor, la 7,4 milioane de unitati, in linie cu evolutia portofoliului de baza reprezentat de cardurile de debit, care au inregistrat cresteri semnificative atat in ceea ce priveste numarul tranzactiilor efectuate la POS (+22,2%), cat si valoarea platilor (+19,1%).

Numarul de tranzactii la comercianti a fost pentru prima oara mai mare decat cel al retragerilor

utilizare Visa 2015

Numarul platilor realizate la POS cu carduri Visa a avansat in anul fiscal 2015 cu 22%, in conditiile in care toate tipurile de carduri au raportat majorari de peste 20% pentru acest indicator. Per total, numarul plaților cu carduri Visa la comercianti a crescut de sase ori mai rapid decat numarul retragerilor de numerar.
Astfel, valoarea medie a unei tranzactii la POS a continuat sa scada conform obiectivelor Visa, cu 2,3%, la mai putin de 33 euro, „ceea ce demonstreaza utilizarea tot mai frecventa a cardurilor Visa pentru plăți necesare în viața cotidiană”, potrivit comunicatului de presa.

Cardurile pentru companii, al doilea segment ca importanta in portofoliul Visa, au raportat cresteri de doua cifre ale tuturor indicatorilor pentru cel de-al cincilea an consecutiv. Portofoliul de carduri Visa Business a crescut in 2015 cu 10%, iar utilizarea acestora s-a intensificat atât la POS (+22,3% numar tranzacții; +18,7% valoare plati), cat si din punct de vedere al cheltuielilor totale rulate (+14,8%).

Reperele anului 2015 pentru platile cu carduri Visa in Romania

repere Visa Romania 2015

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash